X

Cum poti scapa de retentia de apa urmand cateva sfaturi simple

Cum poti scapa de retentia de apa urmand cateva sfaturi simple

Retentia de apa este una din cele mai in voga probleme in ziua de astazi. Ea este reprezentata prin acumularea excesiva la nivelul tesuturilor a unei cantitati mari de fluide, care din diverse motive nu mai poate fi eliminata in totalitate din organism. Mai este denumita si edem.

Retentia hidrica poate fi prevenita sau eliminata foarte simplu prin dieta, si nu prin folosirea diureticelor in exces.

Iata cateva sfaturi utile:

Consuma mai putina sare


Sarea este compusa majoritar din clorura de sodiu. Este o substanta foarte importanta in alimentatie, deoarece este principala sursa de sodiu, ea garantand echilibrul dintre lichidele celulare si cele extracelulare (bogate in potasiu). Legumele si zarzavaturile sunt cunoscute pentru un continut remarcabil de sodiu, ele fiind, de asemenea, o alegere sanatoasa pentru aportul moderat de sodiu al organismului. Daca obisnuiesti sa consumi des alimente procesate, cum sunt mezelurile sau produsele fast-food, vei ingera cantitati foarte mari de sare, fapt care duce la retentia apei.

Creste aportul de magneziu


Magneziul este un mineral foarte important, care este implicat in mai mult de 300 de reactii enzimatice care ajuta la buna functionare a organismului. Crescand aportul de magneziu, acesta poate ajuta la reducerea retentiei de apa. Intr-un studiu s-a demonstrat ca 200 mg de magneziu pe zi pot reduce retentia de apa la femeile cu simptome premenstruale. Cele mai bune surse de magneziu sunt fructele oleaginoase, cerealele integrale, ciocolata neagra si legumele cu frunze verzi.

Creste aportul de vitamina B6


Vitamina B6 are un rol foarte important in formarea celulelor rosii, indeplinind, de asemenea, mai multe functii in organism. In mai multe studii s-a demonstrat ca vitamina B6 reduce retentia de lichide la femei in perioada premenstruala. Alimentele bogate in aceasta vitamina sunt bananele, cartofii, nucile si carnea.

O simpla plimbare si cateva exercitii usoare ajuta la drenarea limfei, ceea ce conduce la eliminarea excesului de apa si a toxinelor din organism.

Consuma alimentele bogate in potasiu


Unul dintre rolurile potasiului in organism este de a trimite semnale electrice care mentin corpul in functiune, fiind foarte important si pentru buna functionare a inimii. Contribuie la reducerea retentiei de apa prin doua moduri: prin scaderea nivelului de sodiu si prin cresterea productiei de urina. Bananele, avocado si rosiile sunt exemple de alimente bogate in potasiu.

Evita consumul carbohidratilor rafinati


Consumul de carbohidrati rafinati duce la cresterea rapida a glicemiei si la secretia unei cantitati mai mari de insulina. Nivelurile ridicate de insulina determina organismul sa retina mai mult lichid prin cresterea absorbtiei de sodiu la nivelul rinichilor. Acest lucru duce la un volum mai mare de lichid in interiorul corpului. Exemplele cele mai elocvente de carbohidrati rafinati sunt zaharurile procesate si faina alba.

Plante cu efecte diuretice, care pot ameliora retentia de apa, sunt: papadia, coada-calului, patrunjelul, hibiscusul, usturoiul, feniculul, iarba de porumb, urzica, sucul de afine etc.

SURSA slabsaugras.ro

Cosmetic Line:
Related Post