X

Botoxul injectabil

Optiunile de tratament impotriva ridurilor sunt din ce in ce mai numeroase si mai variate. Exista diverse produse cosmetice cu rol in tratarea ridurilor, insa oamenii apeleaza tot mai des la serviciile medicale pentru obtinerea unui efect de lunga durata.

 

Ce este botoxul
Botoxul este un relaxant muscular format de catre bacterii. Se poate gasi pe piata de peste doua decenii si a fost folosit pentru a trata tulburarile neurologice care provoaca slabicine musculara. Se foloseste de asemenea pentru tratamentul migrenelor si a altor afectiuni medicale.In ceea ce priveste tratamentul ridurilor, botoxul este utilizat, in principal, pentru tratarea ridurilor dinamice. Aceste riduri apar in mod natural in jurul ochilor si a gurii, precum si la nivelul sprancenelor si devin mai pronuntate odata cu varsta. Injectiile cu botox relaxeaza muschii din apropierea acestor riduri. Botoxul nu se utilizeaza pentru liniile fine cauzate de descompunerea colagenului. Procesul de injectare a botoxului dureaza doar cateva minute cu rezultate vizibile in aproximativ doua saptamani.
Este eficienta injectarea botoxului?
Injectiile cu botox produc rezultate la majoritatea oamenilor, conform Academiei Americane de Oftalmologie (AAOS). Se pot observa efecte notabile chiar intr-o saptamana de la inceperea tratamentului, efectele secundare sunt minime, iar majoritatea dispar dupa o perioada scurta de timp.

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra despre riscurile la care va expuneti inainte de inceperea tratamentului injectabil.

Tratamentul nu necesita perioada de recuperare si nici intreruperea activitatilor zilnice. Efectele injectiilor cu botox dureaza aproximativ 3-4 luni, iar pentru mentinerea rezultatelor este nevoie de tratamente suplimentare.

Acest tratament a fost dovedit ca este un tratament eficient in reducerea ridurilor de expresie, iar din aceasta cauza a devenit din ce in ce mai popular. Botoxul este o solutie care a revolutionat chirurgia estetica.

Riscuri si efecte secundare ale injectiilor cu botox

Conform AAOS, injectiile cu botox sunt recomandate doar persoanelor cu o stare de sanatate buna pentru a reduce riscul aparitei reactiilor adverse.
Efectele secundare posibile sunt: contuzii la locul injectarii, roseata si iritarea ochilor, ptozis, dureri de cap.

Pentru a reduce riscul aparitiei efectelor secundare este recomandata utilizarea picaturilor pentru ochi cu respectarea indicatiilor medicul si evitarea folosirii medicamentelor anticoagulante pentru a preveni vanataile.

Injectiile cu botox nu sunt recomandate in cazul in care: sunteti insarcinata sau alaptati; aveti muschii faciali slabi; aveti probleme de piele, spre exemplu cicatrici profunde; va stiti cu scleroza multipla sau un alt tip de boala neuromusculara.

Articol: www.sfatulmedicului.ro

Cosmetic Line:
Related Post