X

Fillerele dermale

Optiunile de tratament impotriva ridurilor sunt din ce in ce mai numeroase si mai variate. Exista diverse produse cosmetice cu rol in tratarea ridurilor, insa oamenii apeleaza tot mai des la serviciile medicale pentru obtinerea unui efect de lunga durata.

 

Fillerele dermale

Fillerele dermale trateaza ridurile de la nivelul fetei, in special liniile din jurul gurii, insa pot fi, totodata, utilizate ca materiale de umplutura pentru buze sau obraji. In unele cazuri se pot folosi ca tratamente pentru a reduce aspectul cicatricilor.

Fillerele dermale nu se pot utiliza in alte zone ale corpului. Acestea, la fel ca si botoxul, se gasesc in forma injectabila. Injectiile cu acid hialuronic au un efect temporar ce poata sa dispara dupa 6 pana la 12 luni.

Acidul hialuronic este o substanta produsa in mod natural de catre organism. Cunoscut si sub denumirea de hialuronan, acest acid se regaseste mai ales in articulatii, in zona ochilor si la nivelul pielii.

Studiile au aratat ca acidul hialuronic are efect lubrifiant, asigura hidratarea fibrelor de colagen si elastina si, foarte important, retine apa in tesuturi. Odata cu inaintarea in varsta, productia de acid hialuronic scade. De aceea, injectiile cu acid hialuronic au devenit o modalitate de tratare a ridurilor si a pielii uscate.

Cat de eficiente sunt fillerele dermice?

Fillerele dermice sunt considerate eficiente, iar rezultatele dureaza mai mult decat in cazul injectiilor cu botox. Cu toate acestea, rezultate difera in functie de substanta injectata. Ca si in cazul botoxului, este nevoie de tratamente de intretinere.

Rezultatele conferite de tratamentul cu acid hialuronic pot fi observate imediat dupa procedura, insa eficienta injectiilor cu acid hialuronic depinde de tipul de substanta injectata, de varsta pacientului si de zona tratata.

Riscuri si efecte secundare ale injectiilor cu acid hialuronic

La o persoana cu un status fiziologic in parametrii normali nu ar trebui sa existe reactii adverse legate de produs.

Sunt mult mai intalnite reactiile adverse in cazul injectiilor cu acid hialuronic. Reactiile adverse severe sunt rare, iar cele moderate dispar, de obicei, in aproximativ 2 saptamani.

Reactiile adverse posibile sunt: reactii alergice, echimoze, infectii, mancarimi, amorteala, roseata, cicatrici, rani.

In cazuri severe, poate aparea umflarea fetei de lunga durata. Pachetele cu gheata pot fi utilizate pentru ameliorarea amortelilor si a umflaturilor temporare. Este recomandat sa efectuati un test pentru alergii inaintea inceperii tratamentului.

Injectiile cu acid hialuronic nu sunt recomandate persoanelor fumatoare.

Articol: www.sfatulmedicului.ro

Cosmetic Line:
Related Post