X

Tratamentele estetice: tendinţe

Toxina botulinică se află pe primul loc în topul alegerilor românilor atunci când vine vorba de estetică medicală. Vârsta la care aceştia încep să îşi facă proceduri estetice este de aproximativ 25 de ani în rândul femeilor şi de circa 35 de ani la bărbaţi.

Principalele părţi vizate de doamne sunt faţa, gâtul şi mâinile, în timp ce domnii îşi doresc să lucreze la chelie şi abdomen. Şi motivaţia diferă. Dacă femeile vor să îşi păstreze frumuseţea şi tinereţea pentru partenerul de viaţă, bărbaţii apelează la proceduri estetice în interes de serviciu.

Tendinţele în estetică medicală la nivel mondial pun accent mai ales pe naturaleţe şi servicii integrate. Până acum faţa era elementul central al celor interesaţi de proceduri cosmetice. Însă interesul s-a extins şi la gât, decolteu, braţe şi mâni.

 

„Corpul este noua faţă. Îmbătrânirea are aceleaşi efecte pe tot corpul şi ar fi o păcăleală să încercăm încetinirea ei doar la nivelul chipului. Gâtul, mâinile, decolteul, vor trăda vârsta reală şi, în plus, vor exista diferenţe vizibile, nefireşti, între aceste zone. De aceea focusul s-a lărgit de la faţă şi la celelalte porţiuni ale corpului”, spune dr. Mihaela Leventer.

Tendinţe în medicina estetică: naturaleţea

O altă tendinţă a anului viitor este şi abordarea tridimensională integrată a feţei. Spre deosebire de tratarea punctuală şi singulară a anumitor elemente faciale, cum ar fi cearcănele sau buzele, acum chipul este tratat ca un tot unitar. Medicul evaluează zonele care necesită atenţie şi apoi aplică procedurile în aşa fel încât să obţină un rezultat simetric, armonios şi în echilibru cu toate trăsăturile. Tot ca noutate, dar şi ca o revenire la normalitate, poate cea mai importantă tendinţă este fi estetica medicală naturală – păstrarea frumuseţii naturale, întreţinerea şi îngrijirea frumuseţii cu care fiecare dintre noi a fost înzestrat.

Toxina botulinică, mereu la modă

De la primul articol despre toxina botulinică, publicat în 1985, şi până astăzi, această substanţă a ajuns cea mai populară în rândul tehnicilor de estetică medicală. Introdus în anul 2000, acidul hialuronic câştigă şi el rapid teren. Cea mai folosită procedură de estetică medicală non invazivă este tratamentul cu toxină botulinică. Numărul acestora a fost de 5 milioane în 2017 şi reprezintă o creştere de 1% în ultimele 12 luni, conform studiului anual Global Aesthetic Survey realizat de ISAPS (The International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Medicina estetică: topul ţărilor

SUA se află pe locul întâi cu 2,7 milioane de proceduri non-chirurgicale, urmată de Japonia cu 1,4 milioane de proceduri cosmetice non invazive şi Brazilia cu aproape 1 milion de tratamente de estetică medicală. SUA deţine aşadar 24,4% din piaţa de proceduri non chirurgicale la nivel mondial, Japonia 8,8% iar Brazilia 6,8%. La nivel global, per total, piaţa de chirurgie estetică (proceduri invazive şi non invazive) a crescut cu 5% faţă de anul trecut.

Veniturile nete realizate din toxina botulinică folosită ca tratament în estetica medicală la nivel global au atins suma de 199,4 milioane de dolari în ultimul sfert al anului 2016, potrivit Societăţii Americane de Chirurgie Plastică.
86,4% dintre clienţii de chirurgie estetică (chirurgicale şi non-chirurgicale) sunt femei, în timp ce 14,4% sunt bărbaţi, aceştia din urmă prezentând o uşoară creştere faţă de 2016.

Autor: Redactia CSID

Cosmetic Line:
Related Post