X

Top 9 cele mai bune tratamente pentru gută

Top 9 cele mai bune tratamente pentru gută. Guta este un tip de artrită inflamatorie care se caracterizează prin articulații roșii, umflate și dureroase. Apariția acestei condiții medicale este influențată de o combinație de mai mulți factori, printre care dietă deficitară, moștenire genetică, vârstă și sex. În general, bărbații cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani sunt cei mai afectați, riscul fiind mai mare la persoanele care suferă de obezitate și consumă o cantitate ridicată de carne și alcool.

Guta determină creșterea nivelului de acid uric în sânge, prin urmare unul din principalele obiective în tratamentul acestei boli este eliminarea cantității în exces de acid uric din organism. Rezultate favorabile se pot obține prin adoptarea unei diete alimentare stricte, bazate pe consumul ridicat de lichide, anumite fructe și legume, evitarea alcoolului și a alimentelor bogate în purine. În cazurile mai grave, tratamentul va include și administratea de medicamente care să blocheze producția sau care să ajute la eliminarea de acid uric din organism.

Iată mai jos care sunt cele mai bune 9 tratamente și ceaiuri pentru gută pe care le poți încerca și tu:

Ceaiuri pentru gută care ajută la eliminarea acidului uric

Ceaiurile cu proprietăți diuretice și detoxifiante sunt recomandate pentru tratarea gutei deoarece ele favorizează eliminarea toxinelor și a deșeurilor din zonele în care acidul uric se află în exces. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru gută:

1. Ceaiul de urzică

Urzica poate reduce inflamațiile provocate de gută și poate ajuta la eliminarea cristalelor care se formează la nivelul rinichilor. Pentru un tratament corect și rezultate eficiente, este necesar consumul unei căni de ceai de urzică pe stomacul gol, în fiecare zi, timp de cel puțin 2 săptămâni.

Ai nevoie de: 1 linguriță (5 g) de urzici și 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare: Într-o cană de apă fierbinte adaugă lingurița de urzici, acoperă cana și las-o la răcit timp de 10-15 minute, apoi strecoară și bea ceaiul cât este cald.

2. Ceaiul de păpădie

Păpădia este cunoscută pentru abilitatea sa de a îmbunătăți funcția renală și hepatică, prevenind retenția de apă. De asemenea, ea reduce nivelul de acid uric din organism, fiind folosită adeseori în tratarea gutei. Se recomandă consumul a 2 căni de ceai de păpădie în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Ai nevoie de: 1 linguriță (5 g) de petale de păpădie uscate și 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare: Petalele de păpădie se adaugă într-o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 10 minute. După aceea, se strecoară ceaiul și se bea călduț.

3. Ceaiul din coada-coalului

Coada calului este o plantă cu proprietăți diuretice, care stimulează producția de urină și reduce nivelul de acid uric din organism. Pentru pacienții de gută este nevoie de o cantitate de 2 căni de coada calului în fiecare zi, timp de 3 săptămâni. Prima cană se bea dimineața pe stomacul gol, iar cea de-a doua după-amiaza.

Ai nevoie de: 1 lingură (15 g) de coada-calului și 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare: Se adaugă lingura de coada-calului într-o cană de apă fierbinte, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10 minute. După aceea, se strecoară ceaiul și se bea călduț.

4. Ceaiul din anghinare

Anginarea are proprietăți diuretice și ajută la eliminarea acidului uric din organism, în special dacă este consumată sub formă de ceai. Tratamentul cu ceai de anghinare trebuie administrat timp de 2 săptămâni și constă în consumul a 2 căni de ceai pe zi, una pe stomacul gol și cea de-a doua după-amiaza.

Ai nevoie de: 1 anghinară și 2 căni a câte 250 ml de apă
Mod de preparare: Se spală bine anghinarea, se taie coada, se îndepărtează frunzele exterioare și se păstrează doar cele moi. Acestea se adaugă peste apa clocotită, lăsându-se la fiert timp de aproximativ 5 minute. După această perioadă, se ia infuzia de pe foc și se lasă la răcit, apoi se strecoară și se bea ceaiul rezultat.

5. Ceaiul din muguri de armurariu

Armurariul este o plantă recomandată în special pentru regenerarea și detoxifierea ficatului. Ceaiul de armurariu curăță sângele, ajutând astfel și la prevenirea hiperuricemiei (creșterea acidului uric în sânge). Pentru tratarea sau prevenirea atacurilor de gută, se recomandă consumul unei căni de ceai pe zi, dimineața sau după-amiaza, timp de 3 săptămâni.

Ai nevoie de: 2 linguri (30 g) de muguri de armurariu și 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare: Mugurii de armurariu se pisează și se adaugă o lingură de muguri pisați într-o cană cu apă fierbinte, chiar înainte să înceapă să dea în clocot. Se dă focul mai încet și se lasă așa timp de 5 minute. După această perioadă, se ia oala de pe foc, se lasă la răcit 10 minute, apoi se strecoară și se bea.

Vezi continuarea >> Tincturi pentru gută care au efect diuretic

Autor: Raluca Margean
Cosmetic Line:
Related Post