X

Ţine semnele bătrâneţii la distanţă!

Ţine semnele bătrâneţii la distanţă! Injectarea de grăsime este o procedură care presupune extragerea grăsimii dintr-o anumită zonă a corpului, unde se acumulează în exces, și injectarea acesteia în zonele care necesită ajustare.


Injectarea de grăsime

Trecerea anilor și stresul de zi cu zi își lasă amprenta asupra chipului nostru, indiferent cât de mult încercăm să-l ajutăm cu tratamente comerciale sau naturiste. Ridurile și starea generală a pielii devin din ce în ce mai vizibile și mai greu de ascuns. Specialiștii ne recomandă cu încredere procedura de injectare a grăsimii. Practic, această procedură implică extragerea grăsimii dintr-o anumită zonă a corpului, unde este în exces, și injectarea ei în zonele care necesită corecție. Această procedură a câștigat teren important în chirurgia estetică în ultimii ani, cu numeroase persoane care aleg să o folosească pentru a-și menține un aspect tânăr, într-o eră care acordă o importanță deosebită imaginii personale.

Deoarece semnele îmbătrânirii și oboselei acumulate în timp pot fi rapid și ușor atenuate prin injecții de grăsime, majoritatea oamenilor aleg să remedieze problemele la nivelul feței. Astfel, injecțiile cu grăsime sunt utilizate pentru tratarea ridurilor, dar și pentru a crea un aspect echilibrat la nivel facial, prin umplerea buzelor sau a obrajilor.

Ce presupune injectarea de grăsime?

În primul rând, trebuie menționat că această procedură este efectuată sub anestezie. Apoi, cantitatea de grăsime necesară este recoltată cu un ac special sau prin liposucție, și după ce este centrifugată, este injectată în zona dorită. Este extrem de important ca pacientul să respecte instrucțiunile specialistului după operație, deși complicațiile post-intervenție sunt minime. Deoarece efectele nu sunt permanente (grăsimea injectată se resoarbe după o anumită perioadă), procedura poate fi repetată, și nu există restricții privind numărul de intervenții, deoarece nu există riscuri.

O parte a grăsimii injectate se poate resorbi

Grăsimea injectată în timpul unei proceduri de injectare a grăsimii poate fi resorbită într-o anumită perioadă de timp, iar această perioadă variază de la o persoană la alta. În general, se consideră că în primele câteva luni după procedură, o parte a grăsimii injectate se poate resorbi. Cu toate acestea, o parte din grăsimea injectată are potențialul de a rămâne pe termen lung și poate oferi rezultate durabile.

Procentul exact de grăsime care se resoarbe și timpul în care se întâmplă acest lucru pot depinde de mai mulți factori, inclusiv tehnicile utilizate de chirurg, calitatea grăsimii recoltate și calitatea tehnicii de injectare, precum și reacția individuală a corpului fiecărei persoane. Unele persoane pot experimenta o resorbție mai rapidă a grăsimii, în timp ce altele pot păstra mai mult din grăsimea injectată.

În multe cazuri, este posibil ca pacienții să necesite o reîmprospătare a procedurii de injectare a grăsimii după câteva luni pentru a menține sau pentru a obține rezultatele dorite. Este important să discutați cu medicul plastician pentru a obține informații specifice privind durata efectelor injectării de grăsime în cazul dumneavoastră și pentru a decide dacă ar trebui să repetați procedura.

Cosmetic Line:
Related Post