X

Scapă de kilogramele în plus!

Scapă de kilogramele în plus cu dieta de primăvară

Venirea sezonului cald ne determină pe multe dintre noi să avem mai multă grijă la ceea ce mâncăm, dar şi să căutăm cele mai bune metode pentru a elimina kilogramele în plus şi celulita. Câteva reguli sunt importante în orice dietă pe care o urmăm. În primul rând, este indicat să evităm băuturile alcoolice, sucurile şi, mai ales, cele cu un conţinut ridicat de zahăr sau îndulcitor.

De altfel, zahărul ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră, având în vedere efectele negative asupra organismului, demonstrate de cercetările din ultima perioadă. De asemenea, o jumătate de oră de exerciţii fizice dimineaţa şi o altă jumătate după-amiază sau seara fac minuni pentru silueta noastră, pentru sănătatea fizică, dar şi pentru cea psihică. Somnul are şi el rolul său, fiind indicate 7-8 ore de somn pe noapte. De asemenea, să nu uităm de hidratare – avem nevoie de aproximativ 2 litri de apă pe zi. Indicat este şi ca ultima masă să fie consumată înainte de ora 20.00!

Vă prezentăm în continuare şi o dietă de primăvară, care ne ajută să scăpăm de kilogramele care ne dau bătăi de cap.

Odată cu venirea primăverii, putem găsi din ce in ce mai multe legume şi fructe proaspete, care ne vor ajuta să ţinem o dietă uşoară, săracă în calorii şi, mai ales, foarte sănătoasă.

De exemplu, la micul dejun putem opta pentru o cafea neagra sau o ceaşcă de lapte degresat ori ceai (îndulcit cu miere!), 2 felii de pâine prăjită, alături de 2 linguri cu brânză degresată, 1 iaurt, 1 portocală.

La prânz, am putea consuma un bol mediu de salată mixtă: roşii, ceapă, castraveţi, salată verde, varză, asezonată cu o lingură de ulei de măsline şi un puţin  piper alb, dar fără sare.

La gustare, vom putea alege o banană şi un pahar suc de portocale natural.

La ultima masă a zilei – cina, putem consuma un piept de pui la grătar, condimentat cu ierburi, alături de o salată de morcov sau un ou fiert şi fasole verde asezonată cu 1 lingură de ulei de măsline şi piper.

Cele mai recente rezultate ale cercetărilor din Europa au arătat că dietele urmate primăvara sunt mult mai eficiente decât cele din alte perioade ale anului,  datorită proceselor metabolice din organism, care sunt accelerate de încălzirea vremii.

Cosmetic Line:
Related Post