X

Alimentele si… producţia de colagen

8 alimente care stimulează producţia de colagen

Pe măsură ce îmbătrânim, organismul nostru produce tot mai puţin colagen, o substanţă esenţială pentru o piele tânără şi frumoasă. Vezi ce alimente poţi consuma, pentru a stimula producerea de colagen.

Colagenul este situat sub epidermă şi reprezintă baza ţesutului ce sprijină structura pielii. Nu doar vârsta duce la scăderea nivelului de colagen, ci şi soarele, radicalii liberi, fumul de ţigară sau poluarea.
Organismul produce mereu colagen, pentru a repara celulele stricate, dar în jurul vârstei de 35 de ani, nivelul acestei substanţe, dar şi calitatea ei, încep să scadă. Sunt numeroase creme pe bază de colagen, dar poţi stimula producţia de colagen incluzând în dietă anumite alimente.

Peştele
Peştele, precum tonul şi somonul, întăreşte celulele, pentru că este bogat în omega 3. Celulele pielii sunt înconjurate de o membrană grasă, ce le protejează, iar când sunt sănătoase, sunt capabile să susţină structura pielii.

Legumele verzi
Legumele verzi, precum spanacul ori varza cale, sunt bogate în vitamina C şi cresc producţia de colagen. Vitamina C are proprietăţi antioxidante ce stabilizează enzimea care distruge colagenul. În plus, protejează împotriva radicalilor liberi ce scad nivelul de colagen.

Legumele roşii
Roşiile, ardeii roşii şi sfecla roşie conţin un antioxidant natural, ce protejează pielea de ultraviolete şi creşte nivelul de colagen.

Soia
Soia conţine genisteină, o substanţă ce acţionează ca un antioxidant şi stimulează producţia de colagen. În plus, blochează enzimea responsabilă cu îmbătrânirea pielii.

Proteinele
Proteinele din ouă sunt bogate în colagen şi sprijină producţia naturală a acestei substanţe. Vegetarienii le pot înlocui cu nucile, care au cam acelaşi rol.

Legumele portocalii
Legumele portocalii, precum morcovii sau cartofii dulci, restaurează şi regenerează pielea, datorită vitaminei A pe care o conţin.

Ceaiul alb
Cercetătorii de la Universitatea Kingston au constatat că ceaiul alb protejează proteinele pielii, în special colagenul. În plus, previne activitatea enzimelor care distrug colagenul şi duc la apariţia ridurilor.

Citricele
Studiile au arătat că portocalele, lămâile sau grapefruitul sunt bogate în vitamina C şi au capacitatea de a transforma anumiţi amino-acizi în colagen.
UNICA

Cosmetic Line:
Related Post