X

Ingrediente naturale cu efect anti-aging

Ingrediente naturale cu efect anti-aging

Se spune că frumuseţea vine din interior, însă vechea zicală ascunde mai mult adevăr decât ai putea crede. Anumite alimente abundă în nutrimente care pot ţine la distanţă primele riduri şi proteja de efectul radicalilor liberi, întârziind îmbătrânirea prematură. Iar beneficiile unei alimentatii sănatoase nu se opresc doar la nivelul pielii: consumate constant, ele pot preveni instalarea bolilor cardiovasculare şi neurodegenerative.

Descoperă 4 ingredientele naturale cu efect anti-aging şi află care este cea mai simplă modalitate pentru a le introduce în dieta ta zilnică!

Sfeclă roşie

Sucul de sfeclă roşie ar trebui să devină o prezenţa constantă în geanta de fitness, dacă simţi nevoia unui boost de energie şi vitalitate. O sursă importantă de antioxidanţi, sucul de sfeclă abundă şi în nitraţi, care stimulează circulaţia sangvină şi reduc stresul oxidativ la nivel celular. Rezultatul? O îmbunătăţire a capacităţii de efort şi o piele mai luminoasă! Iar dacă gustul de sfeclă roşie nu este suficient de dulce pentru tine, adaugă câteva boabe de struguri roşii sau fructe de pădure în mixul tău – te vei bucura astfel şi de beneficiile resveratrolului, un polifenol natural care încetineşte îmbătrânirea celulară şi reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare.

Roşii

Licopenul, un antioxidant natural care poate încetini îmbătrânirea celulară cauzată de razele UV şi radicalii liberi, este substanţa care propulsează tomatele în topul ingredientelor naturale cu efect anti-aging. În plus, calitatea licopenului de a inhiba activitatea enzimelor care distrug reţeaua de colagen a pielii îl transformă într-un aliat important pentru păstrarea fermităţii tenului. Chiar dacă prezenţa licopenului în tomate nu este o invitaţie deschisă pentru pizza, este un motiv suficient de bun să te răcoreşti mai des cu un gazpacho sau cu un suc de roşii vara aceasta.

Avocado şi fructe oleaginoase

Grăsimile nu sunt un lucru pe care să te temi să îl introduci în alimentaţie, câtă vreme alegi grăsimile sănătoase, mononesaturate şi acizi esenţiali Omega-3. Acestea sunt mai uşor de digerat şi protejează celulele nervoase împotriva îmbătrânirii premature, prevenind instalarea bolilor neurodegenerative. Te vei convinge însă de efectul anti-aging al fructelor avocado şi al fructelor oleaginoase mai întâi la nivelul pielii: acestea refac stratul lipidic natural al tenului, iar pielea ta devine mai luminoasă, mai suplă şi hidratată.

Ghimbir

Dacă te-ai întrebat vreodată ce gust are „elixirul tinereţii”, te poţi aştepta să găseşti notele înţepătoare şi exotice ale ghimbirului. Datorită proprietăţilor sale antiiflamatoare şi a conţinutului său ridicat de antioxidanţi, ghimbirul este unul dintre cele mai preţioase ingrediente naturale cu efect anti-aging. Fie că îl consumi murat, răzuit sau în sucuri, profită de calităţile ghimbirului de a stimula regenerarea celulară pentru a ţine ridurile la distanţă!
DIVA

 

Cosmetic Line:
Related Post