X

Peștii marini grași (reduc degradarea colagenului)

Peștii marini grași (reduc degradarea colagenului). Aici e simplu: somon, anșoa, macrou, sardină, hering. Proaspeți sau în conservă, în apă sau ulei de măsline. Alege întotdeauna somonul sălbatic nu pe cel de cultură.

Acizii grași omega-3, EPA și DHA te protejează de efectele negative ale expunerii excesive la soare prin crearea unui strat suplimentar de fotoprotecție la nivelul pielii.

EPA (acid eicosapentaenoic) reduce degradarea colagenului și ajută la păstrarea unui nivel optim de hidratare, controlează producția de sebum, previne hiperkeratinizarea foliculilor de păr, reduce riscul apariției acneei.

DHA (acid docosahexaenoic) face parte din structura pielii și este responsabil de sănătatea membranelor celulare. Un perete celular sănătos înseamnă piele suplă, hidratată și fără riduri.

Cea mai importantă sursă de vitamina D3 este, și va rămâne întotdeauna soarele, dar pe perioada iernii, peștii grași sunt o sursă bună a acestei vitamine.

Vitamina D3 are, de fapt, rol de hormon cu atribuții în proliferarea și diferențierea celulară. Protejează pielea de efectele razelor UV, ajută la vindecarea rapidă a leziunilor și la diminuarea cicatricilor.

Echilibrează sistemul imunitar al pielii împiedicând apariția unor afecțiuni inflamatorii cum sunt psoriazisul și dermatita atopică.

Continuare articol »

Cosmetic Line:
Related Post