X

Carnea de vită (repararea și întreținerea pielii)

Carnea de vită (repararea și întreținerea pielii). Bogată în proteine și grăsimi, carnea de vită este un aliment complet: furnizează corpului atât materialele de construcție necesare (proteinele) cât și combustibilul (grăsimea) pentru o funcționare optimă.

Nu doar atât. Carnea de vită conține toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul uman.

Azi mă opresc doar asupra a doi nutrienți care se găsesc din abundență în carnea de vită și care au un impact major asupra frumuseții pielii tale: zinc și carnozină.

100 g de carne de vită tocată conține 4.3 mg de zinc43% din recomandarea zilnică. Zincul este implicat în morfogeneza, repararea și întreținerea pielii, în coagularea sângelui, funcționarea optimă a sistemului imunitar și sinteza proteinelor.

6% din totalul de zinc din corp se găsește în piele. Protejează împotriva stresului oxidativ și ajută la repararea ADN-ului.

Carnozina are o puternică activitate antioxidantă. Protejează proteinele de efectele nocive ale zahărului și ale proceselor de îmbătrânire împiedicând formarea produșilor finali de glicozilare avansată (AGE).

Se leagă de proteinele defecte pe care le modifică în așa fel încât să fie recunoscute, eliminate și înlocuite mai ușor de către corp. Poate fi una dintre explicațiile faptului că mulți dintre cei care cresc drastic consumul de carne de vită par că întineresc în loc să îmbătrânească.

Cine s-ar fi gândit că una dintre cele mai potente substanțe pentru longevitate se găsește în carnea de vită?

Previne peroxidarea lipidelor în interiorul membranei celulare și se crede că este varianta solubilă în apă a vitaminei E pentru că protejează membrana celulară de degradarea cauzată de stresul oxidativ. În acest fel contribuie la împiedicarea apariției aterosclerozei.

Protejează împotriva apariției cataractei, previne pătrunderea radicalilor liberi în țesuturi, chelează metale grele, este imunomodulator și ajută la vindecarea rănilor. Pentru mine e o descoperire absolut fascinantă.

Continuare articol »

Cosmetic Line:
Related Post