X

Oul (încetinește îmbătrânirea)

Oul (încetinește îmbătrânirea). Oul conține, printre multe altele, biotină, o vitamină asociată cu frumusețea și sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Protejează împotriva apariției acneei, a infecțiilor și iritațiilor la nivelul pielii, împiedică uscarea excesivă și crăparea acesteia.

Oul este și o sursă importantă de seleniu. Un ou conține 15.4 µg de seleniu, 28% din necesarul zilnic al unui adult.

Corpul are nevoie de seleniu pentru a produce o categorie de enzime cunoscute sub numele de selenoproteine cu rol antioxidant în reducerea degradării ADN-ului. Reglează funcția glandei tiroide și sprijină sănătatea sistemului imunitar.

Neutralizează radicalii liberi, încetinește îmbătrânirea, protejează membranele celulare și reduce riscul apariției cancerului, inclusiv al celui de piele.

Oul are o valoare nutrițională uriașă

Trebuie să fac o precizare importantă încă de la început: ouăle se consumă întregi. Uită de aberația numită omleta din albușuri. Gălbenușul este partea cea mai hrănitoare, plină de vitamine, minerale și acizi grași. Pentru o informare corectă merită subliniat că în gălbenuș se găsesc, de fapt, mai multe proteine decât în albuș: 100 g de gălbenuș = 16.4 g proteine; 100 g albuș = 10.8 g proteine.

Oul conține aproape toți macro și micro-nutrienții necesari corpului uman (în afară de vitamina C), fapt care îl face un aliment aproape perfect. Doar carnea și ficatul îl pot surclasa.

Proteine de calitate

Este o sursă ideală de proteine, cărămizile din care este alcătuit corpul uman. Conține toți aminoacizii esențiali într-o proporție perfectă, ușor asimilabilă. Fără proteine de calitate, într-o cantitate suficientă, nu poți avea o piele frumoasă, un păr sănătos sau unghii puternice. Nu poți menține sau crește masa musculară.

Continuare articol »

Cosmetic Line:
Related Post