X

Memoria perfectă cu cinci alimente

Memoria perfectă cu cinci alimente

Cine spune că nu i s-a întâmplat să uite lucruri simple pe care abia le făcuse sau să aibă un lapsus în timpul unei conversaţii ori să îi fie greu să se concentreze, nu este tocmai sincer. Oricui i se poate întâmpla aşa ceva, dar nu este ceva grav.

Stilul de viaţă complex, agitat şi, de ce mai multe ori, stresant sunt cauzele principale ale acestor neajunsuri. O alimentaţie adecvată şi un stil de viaţă sănătos şi echilibrat sunt secretele pentru a avea o memorie perfectă şi pentru a vă spori capacitatea de concentrare la serviciu, înaintea examenelor sau la activităţile zilnice, în general.

Iată cinci elemente care, dacă sunt consumate zilnic, vă sunt de un real ajutor în lupta cu trecerea timpului şi/ sau cu stresul.

  1. Apa – hidratarea este esenţială pentru sănătatea noastră, pentru cea fizică, dar şi pentru menţinerea unui echilibru în corp. Imposibilitatea de a ne concentra sau durerile de cap pot fi cazate de cantitatea insuficientă de apă consumată. Potrivit unui studiu realizat în anul 2011, creierul are reacţii de tipul contracţiilor în momentul deshidratării. Deci, nu doar corpul suferă din cauza lipsei de apă, ci şi creierul nostru. A bea suficientă apă este primul pas pe care îl putem face pentru a ne putea concentra mai bine.
  2. Cafeaua – Un adevărat răsfăţ pentru unii dintre noi, cafeaua are efecte pozitive şi asupra creierului. Nu ne ajută doar să ne trezim, ci şi să ne concentrăm mai bine. Aveţi grijă însă la cantitatea de cafea consumată, dar şi la calitatea ei. Este bine, de asemenea, să o îndulceşti cât mai puţin.
  3. Fructele de pădure – Bogate în antioxidanţi, fructele de pădure ne protejează sistemul nervos central de stresul zilnic, ajutându-ne în prevenirea unor boli degenerative, ca Alzheimer sau diverse alte tipuri de demenţă. Capacitatea de învăţare este, de asemenea, benefic influenţată de consumul de fructe de pădure.
  4. Nucile – Cu un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3 şi de antioxidanţi, nucile ne ajută incontestabil în a avea o memorie mai bună şi o putere de concentrare mai mare, apărându-ne creierul de acţiunea negativă a radicalilor liberi.
  5. Spanacul – ne îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea, datorită vitaminei E, esenţială şi pentru stimularea producţiei de dopamină (substanţă responsabilă de circulaţia fluxului de informaţii la nivelul creierului). De asemenea, spanacul este bogat în luteină, antioxidant ce ne protejează de bolile degenerative.
Cosmetic Line:
Related Post