X

Ten de invidiat cu tratamente făcute acasă

Ten de invidiat cu tratamente făcute acasă

Măştile făcute acasă au început să câştige teren, în detrimentul celor din comerţ. Sunt uşor de realizat, ieftine, eficiente şi fără conservanţii, parfum şi ingredientele care pot dăuna în timp tenului sau pot determina reacţii alergice. Perfecte în această perioadă, după o iarnă în care tenul nostru a avut nevoie de hidratare maximă, sunt cele pe bază de fructe, care fac adevărate minuni pentru piele.

În continuare, vă prezentăm cinci măşti cu fructe pe care le puteţi prepara, extrem de simplu, acasă.

Cicatricile şi lămâia

Deoarece are proprietăţi astringente, prin conţinutul bogat în vitamina C, tratamentele pe bază de lămâie reduc urmele cauzate de acnee şi deschid culoarea tenului. Ai nevoie de o cană cu apă călduţă, zeama de la jumătate de lămâie şi de o linguriţă de miere de albine. Amesteci ingredientele şi bei conţinutul dimineaţa, înainte de micul dejun. Astfel, vei elimina şi toxinele din organism.

Curăţă-ţi tenul cu banane

Benefice şi în reducerea crampelor menstruale sau în crearea senzaţiei de saţietate, datorită conţinutului ridicat de magneziu, fier şi potasiu, bananele au efecte deosebite asupra tenului nostru. Sunt o sursă importantă de vitamine, cum sunt B, A sau E, având efecte anti-îmbătrânire. Pentru a-ţi pregăti acasă o cremă, ai nevoie de piureul de la o banană, o linguriţă de miere de albine sau de ulei de măsline. Toate acestea se amestecă bine şi se aplică pe faţă pentru 15 – 20 minute, iar apoi se clăteşte cu apă călduţă. Dacă ai un ten cu acnee, adaugă în cremă şi sucul de la jumătate de lămâie.

Cremă exfoliantă cu mere

Exfolierea este extrem de esenţială pentru aspectul tenului nostru. În comerţ găsim o gamă variată de creme cu astfel de proprietăţi, însă putem să ne pregătim noi, acasă, cu ingrediente naturale. Merele sunt un real ajutor pentru pielea îmbătrânită sau cu aspect obosit, datorită proprietăţilor antioxidante. Se amestecă piureul de la jumătate de măr cu apă de trandafiri, terci de ovăz şi o linguriţă de miere de albine. Masează uşor faţa cu masca rezultată, pentru a scăpa de celule moarte.

Tenul acneic şi căpşunile

Acneea este agravată de bacteriile şi praful care se găsesc în atmosferă. Ccăpşunile sunt perfecte pentru a-ţi curăţa bine tenul, având efecte şi asupra porilor. Piureul de la 3 – 4 căpşuni se mixează cu o lingură de iaurt. Aplică masca pe faţă pentru 15 minute şi, apoi, clăteşte cu apă călduţă. În câteva zile, tenul tău va avea un alt aspect, mult mai strălucitor, iar acneea va începe să se estompeze.

Cosmetic Line:
Related Post