fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eliminarea excesului de grăsime abdominală

Eliminarea excesului de grăsime abdominală nu se rezumă doar la proceduri chirurgicale sau tratamente estetice. Stilul de viață joacă un rol crucial în gestionarea greutății și în menținerea unui abdomen sănătos.

Eliminarea excesului de grăsime abdominală poate fi realizată prin mai multe metode. Iată câteva dintre opțiunile disponibile:

  • Remodelare corporala cu laser: Laserul Emerald este un laser revolutionar reduce grasimea prin extragerea acesteia din celulele adipoase printr-un proces de emulsionare. Efectele se simt imediate, iar rezulatele apar gradual, in cateva saptamani, pe masura ce tesutul adipos se miscoreaza si grasimea este eliminata din organism. In acest interval veti observa scaderea semnificativa a circumferintelor din zonele tratate.
  • Liposucția: Liposucția este o procedură chirurgicală în care grăsimea este aspirată din zonele cu exces de grăsime. Poate fi folosită pentru a îndepărta grăsimea abdominală, dar este mai eficientă pentru persoanele cu cantități mici până la moderate de grăsime excesivă.
  • Abdominoplastia: Aceasta este o procedură chirurgicală majoră în care excesul de piele și grăsime de pe abdomen este îndepărtat. Abdominoplastia poate fi combinată cu liposucție pentru a obține rezultate mai bune.

Remodelare corporala cu laser

Laserul Emerald ofera un tratament revolutionar ce incorporeaza tehnologia cu laser rece (green light). Acesta ofera tratamente pentru îndepărtarea grăsimii localizate pe intreaga circumferinta 360 de grade, din orice zona a corpului, focalizând și tratând zonele cu depozite nedorite de grăsime. Laserul Emerald redefinește întreaga circumferință corporală. Tratamentul cu laser verde Emerald poate fi efectuat in pauza de pranz, deoarece este total nedureros, nu exista timp de recuperare post procedura si nu exista efecte secundare cunoscute sau asociate. Cercetarile atesta faptul ca laserul verde Emerald are multe avantaje fata de alte tehnologii in domeniul reducerii grasimii la 360 de grade si, de asemenea, sculptarea corpului pentru a elimina grasimea incapatanata unde dieta si exercitiile fizice nu sunt suficiente…

Laserul Emerald nu este dureros, este dovedit clinic ca fiind sigur și eficient. Acesta fiind totodată o metodă de tratament relaxantă cu numeroase beneficii ceea ce reprezintă un lucru deosebit de important în contextul vieții cotidiene. Din acest punct de vedere laserul Emerald este unic pe piață (…) Zonele ce pot fi tratate cu laserul Emerald sunt abdomenul, şoldurile, coapsele, braţele, regiunea cervicală, dar practic orice zonă cu exces de grăsime poate fi supusă tratamentului. (Dr. Popescu Mara-Ștefana – Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă)

Liposucţia

Liposucţia (sau lipoplastia) este o tehnică de remodelare corporală care se realizează prin îndepărtarea mecanică a depozitelor excesive de grăsime din diverse regiuni ale corpului. Metoda poate fi folosită pentru remodelarea unor zone extinse precum abdomenul, coapsele, şoldurile, spatele, braţele, dar şi pentru corectarea unor depuneri de grăsime localizate, greu de îndepărtat chiar şi în ciuda unui program de fitness regulat, precum bărbia, gâtul, abdomenul inferior, aşa-numitele „aripioare”, partea internă a genunchiului, gambele, gleznele etc.

Abdominoplastia

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală majoră folosită pentru a îndepărta excesul de piele și grăsime de pe abdomen și pentru a corecta musculatura abdominală slăbită. Aceasta este o procedură des folosită pentru îmbunătățirea aspectului abdomenului și pentru a obține o siluetă mai definită.

Candidați potriviți. Abdominoplastia este potrivită pentru persoanele care au exces de piele abdominală sau un abdomen cu aspect flasc, cauzate de sarcină, pierdere în greutate semnificativă, îmbătrânire sau factori genetici. De asemenea, este potrivită pentru persoanele care au o musculatură abdominală slăbită.

Tipuri de abdominoplastie. Există mai multe tipuri de abdominoplastie, inclusiv abdominoplastie completă, mini-abdominoplastie și abdominoplastie extinsă. Alegerea tipului depinde de cantitatea de piele și grăsime care trebuie îndepărtate.

Procedura. În timpul abdominoplastiei, se face o incizie în zona abdominală inferioară… Pielea și grăsimea excesivă sunt îndepărtate, iar mușchii abdominali pot fi strânși și corectați. După aceea, pielea rămasă este întinsă și suturată.

Recuperare. Recuperarea după abdominoplastie poate varia, dar în general, pacienții trebuie să se aștepte la o perioadă de repaus și limitare a activităților fizice timp de câteva săptămâni. Este posibil să fie necesare comprese sau haine de compresie pentru a reduce umflăturile și a susține procesul de vindecare. Cicatricile vor fi vizibile inițial, dar vor deveni mai puțin evidente în timp.

Este necesara purtarea unei burtiere in perioada postoperatorie, care va ajuta la lipirea tegumentelor decolate in timpul interventiei la fascia profunda, prevenind formarea de hematoame sau seroame. Pacientul se va mobiliza cat mai curand dupa operatie, fara a efectua efort fizic exagerat. La 2-3 zile de la interventie edemul instalat este maxim si incepe sa se remita dupa ziua a 5-a postoperator, pana in ziua a 14-a. Ca si in cazul altor interventii chirurgicale, rezultatul se poate aprecia abia la doua luni de la interventie. (Dr. Sidonia Susanu – Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă)

Riscuri. Abdominoplastia este o procedură chirurgicală, și, ca oricare altă procedură chirurgicală, implică riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții la anestezie și cicatrici neașteptate. Este important să discutați cu medicul despre toate aspectele legate de procedură, inclusiv riscurile implicate.

Rezultate. Abdominoplastia poate oferi rezultate notabile în ceea ce privește aspectul abdominal, cu un abdomen mai plat și contururi mai bine definite. Cu toate acestea, este important să aveți așteptări realiste și să înțelegeți că rezultatele finale pot dura câteva luni până să devină vizibile în totalitate.

De retinut ca Abdominoplastia este o procedura chirurgicala care vine in completarea unui regim dietetic si de sport. Desi rezultatele sunt vizibile imediat si spectaculoase, exista riscul refacerii stratului adipos la nivelul abdomenului in cazul nerespectarii unui regim alimentar echilibrat.