fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Augmentarea Buzelelor cu Acid Hialuronic

Augmentarea Buzelelor cu Acid Hialuronic. Procedura de augmentare a buzelor se realizează utilizând fillere cu acid hialuronic și este aplicabilă atât persoanelor cu buzele subțiri din punct de vedere anatomic, cât și celor ale căror buze și-au pierdut volumul odată cu trecerea anilor.


Acidul Hialuronic: O Componentă Naturală a Pielii

Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural în organismul uman, în special în piele și cartilagii. În procesul de îmbătrânire, concentrația și eficacitatea acestuia scad treptat. Acidul hialuronic joacă un rol esențial în menținerea barierei hidro-lipidice a pielii și contribuie la sinteza elastinei și a colagenului în țesuturi. Este un glicozaminoglican anionic, ne-sulfatat, care poate atinge dimensiuni moleculare mari în mediul adecvat.

Funcțiile și Beneficiile Acidului Hialuronic

Acidul hialuronic este recunoscut pentru capacitatea sa de a menține țesuturile hidratate și lubrifiate. Acesta poate reține cantități mari de apă. De până la 100 de ori greutatea sa, menținând astfel un nivel optim de hidratare a țesuturilor. De asemenea, este considerat o substanță “inteligentă” deoarece își reglează absorbția în funcție de sezon, vârstă, sex și nivelul de umiditate. În plus, acționează ca un lubrifiant, facilitând mișcarea fluidă a articulațiilor și altor structuri corporale.

Cele mai frecvente indicații pentru rejuvenarea cu acid hialuronic includ ștergerea ridurilor de la nivelul frunții, a cearcănelor, șanțurilor nazolabiale, liniilor marionetă, refacerea conturului, augmentarea buzelor și a pomeților. Procedura se realizează sub anestezie locală sau regională și presupune injectarea de acid hialuronic cu densitate adecvată zonei tratate. ” (Dr. Mara Popescu – Medic Specialist Chirugie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva – Susanu Clinic)

Procedura de augmentare a buzelor cu acid hialuronic este complet nedureroasă. Aceasta se efectuează sub anestezie locală, utilizând o cremă anestezică. Aceasta permite pacienților să-și continue activitățile sociale și profesionale fără întreruperi. Injectarea se realizează cu un ac fin, iar după administrarea acidului hialuronic, medicul masează zona pentru a asigura o distribuție uniformă a substanței.

Siguranța și Eficacitatea Procedurii

Injectarea cu acid hialuronic este o procedură minim invazivă și sigură, fără efecte secundare majore. Procedura necesită repetare periodică pentru a menține rezultatele optime, similar altor tratamente cosmetice injectabile, cum ar fi toxina botulinică. Potrivit Dr. Mara Popescu, medic specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la Susanu Clinic, această procedură este foarte bine tolerată de pacienți și nu necesită timp de recuperare semnificativ.

Concluzii

Acidul hialuronic este un component esențial în menținerea hidratării și funcționalității pielii și este utilizat pe scară largă în aplicațiile medicale și cosmetice. Augmentarea buzelor cu acid hialuronic este o soluție eficientă și sigură pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească aspectul buzelor, fie pentru a adăuga volum, fie pentru a compensa pierderea acestuia odată cu înaintarea în vârstă.