X

Despre slăbit, într-o abordare foarte prietenoasă!

Un material dedicat celor incapabile să țină diete pe termen lung. Dietele sunt groaznice. Gata, am spus-o! Multe dintre principiile pe care ți se spune să le urmezi ca să slăbești presupun înfometare și frustrare.

Ți se spune să nu mănânci după ora 18, să reduci drastic numărul de calorii zilnice, să nu mai consumi deloc pâine. Ei bine, aceste restricții nu sunt pentru oricine, mai ales pe termen lung. Ce este de făcut? Să adopți o nouă abordare a slăbitului. În primul rând, trebuie să identifici care sunt obiceiurile alimentare care îți fac corpul și mintea să se simtă bine. Câțiva specialiști preocupați atât de silueta ta, cât și de confortul tău psihic, vin cu câteva sugestii utile, la care poți apela.

Este în regulă să mănânci zilnic aceeași mâncare.

Varietatea, spun psihologii, poate complica procesul de luare a deciziilor privind mesele zilnice, iar acest lucru ne face, mai ales atunci când vrem să slăbim, să simțim că este foarte dificil să găsim mereu variante noi de meniuri sănătoase. Un test făcut de cercetătorii americani pe câteva zeci de femei care au mâncat timp de o lună, cinci zile pe săptămînă, același meniu la masa de prânz, a arătat că acestea au consumat mai puține calorii decât un alt grup care a avut opțiuni alimentare variate. Sigur că, după ce te plictisești să mănânci zilnic aceeași supă, poți trece la altceva.

Obișnuiți-vă să folosiți salsa în majoritatea preparatelor.

Este un amestec mexican delicios, pe care îl puteți prepara acasă foarte ușor (conține roșii tocate mărunt, ceapă, pătrunjel și zeamă de lămâie). Salsa este un sos care merge adăugat peste omlete, la salate, pe puiul la grătar și care vă va face să fiți mai puțin tentate de maioneză sau alte sosuri nocive din comerț.

Carbohidrații – din nou la modă.

Dietele lowcarb sunt deja depășite. Specialiștii spun că este esențial să mâncăm carbohidrați sănătoși, pentru că aceștia ne vor sătura mai rapid și ne vor tăia pofta de fast-food, dulciuri și alte alimente nesănătoase, la care am ceda mult mai rapid, dacă urmăm o dietă bazată doar pe proteine. Nu excludeți din meniul vostru zilnic cartofii albi sau dulci, quinoa, orezul alb sau brun, însă atenție la cantități.

Nu vă mai temeți de mâncare!

Contrar credinței populare, alimentele interzise nu sunt chiar atât de nocive pentru silueta ta. Să luăm, de pildă, cartofii albi. Problema cu ei este modul în care îi gătim. Sigur că dacă vom consuma cartofi pai sau chipsuri cu mult unt, nu va fi bine; în schimb, un cartof fiert sau copt nu va face rău nimănui. Cartofii sunt plini de vitamine si potasiu și cresc nivelul de sațietate. Țineți cont însă că un cartof alb mediu are în jur de 110 calorii, deci nu exagerați. Doi cartofi copți alături de o salată, pot fi o masă gustoasă și nu foarte bogată în calorii.

Nu trebuie să vă cântăriți mereu porțiile de mâncare.

Până la urmă, totul ține de bunul simț al fiecăruia, iar cine a învățat deja regulile unui stil de viață sănătos, va ști ce alimente nu trebuie să asocieze la o masă și va ști să se oprească din mâncat înainte de a avea acea senzație de ghiftuială. Psihologii spun că obiceiul de a cântări mereu porțiile este nociv pe termen lung și aduce cu sine o senzație de frustrare tot mai acccentuată.

Salatele nu trebuie să fie plictisitoare.

Sigur, e recomandat să mâncăm salate cât mai des posibil, nu numai pentru că ne ajută să slăbim, ci și pentru că sunt o adevărată infuzie de sănătate pentru organism. Asta nu înseamnă că acestea trebuie să fie fade. Combinați mai multe tipuri de verdețuri (de pilda ruccola cu spanac, andive sau varză creață), adăugați mazăre, sfeclă, dovlecei, pentru a obține mai multă savoare, și nu uitați de salsa, despre care am scris înainte.

Nu vă chinuiți să consumați alimente pe care le detestați, chiar dacă sunt la modă sau vi s-a spus că vă fac mult bine. De exemplu, dacă nu vă place nicicum quinoa, indiferent cum este gătită, nu o mâncați și… punct. Încercați să o înlocuiți cu varză sau spanac.

Mâncați mai des. În loc să luați trei mese mari în fiecare zi, mai bine împărțiți mâncarea în șase porții mai mici, pe care le serviți la un interval de 3 ore. Asta îi va da corpului tot timpul de lucru, previne balonarea și senzația de înfometare.

Sursa: doctorquinn.ro 

Cosmetic Line:
Related Post