X

Cum să scăpăm de vergeturi

Cum să scăpăm de vergeturi

Sarcina sau fluctuaţiile de greutate pot lăsa urme inestetice pe pielea noastră – vergeturile. Apar la orice vârstă, dar sunt la fel de frustrante. Într-adevăr, vergeturile pot fi prevenite, dar ce ne facem dacă am început deja lupta cu această problemă stresantă şi efectele întârzie să se facă văzute?

Din fericire, există câteva remedii naturale pentru ca pielea să revină la aspectul neted, estetic. De multe ori, lupta este una de durată. Elasticitatea pielii (direct dependentă cu apariţia vergeturilor) poate fi menţinută doar adoptând o dietă cu un aport important de nutrienţi, având grijă să ne hidratăm şi să facem mişcare. Putem găsi în comerţ o gamă variată de creme împotriva vergeturilor, dar există şi posibilitatea de a le prepara acasă şi astfel să limităm cantitatea de produse adiţionale, care pot avea efecte negative asupra sănătăţii. O componentă importantă este vitamina E – o găsiţi sub formă de capsule pe care le adăugaţi în propriile dumneavoastră reţete.

Crema pe bază de avocado

Avocado nu este doar un aliment foarte bun, ci şi ingredient perfect pentru cremele preparate acasă. Aveţi nevoie de: un avocado copt, 6 capsule de vitamina E şi câte 4 linguri de gel de aloe vera şi ulei de măsline (opţional, pot fi adăugate şi picături de zinc). Toate ingredientele se mixează la blender până obţineţi o pastă moale. Crema obţinută se aplică zilnic pe zonele afectate de vergeturi, se lasă să acţioneze pentru 30 minute şi clătiţi cu apă caldă. Crema se păstrează la frigider şi puteţi adăuga puţină zeamă de lămâie, care ajută la păstrarea mult mai bună a proprietăţilor ingredientelor.

Untul de cacao

Folosit în general pentru a avea o piele catifelată, datorită calităţilor hidratante, untul de cacao este excelent şi în tratarea vergeturilor. Aveţi nevoie de: o cană cu unt de cacao, 2 linguri de ulei de germeni de grâu, 2 linguriţe de ulei de vitamina E şi 4 linguri de ceară de albine. Toate ingredientele se pun într-o crăticioară, pe focul mic. Compoziţia de încălzeşte până se topeşte ceara de albine. Lăsaţi la răcit şi apoi depozitaţi crema obţinută într-un recipient care se închide etanş, în frigider. Amestecul se utilizează zilnic.

Untul de shea

Datorită conţinutului bogat în vitamina A, unul de shea este un alt remediu natural împotriva vergeturilor. Îl puteţi folosi simplu sau amestecându-l cu uleiuri de plante, cum sunt cele de lavandă, rozmarin, mentă sau de mandarine. Dacă sunteţi însărcinată, trebuie să evitaţi uleiul de mentă şi rozmarinul.

Cosmetic Line:
Related Post