X

Machiajul durabil – uşor de realizat!

Machiajul durabil – uşor de realizat!

Orice femeie îşi doreşte un machiaj impecabil, perfect, dar şi rezistent cât mai multe ore, ca acela realizat de un adevărat make-up artist.

Respectând doar câteva trucuri simple, şi tu te vei putea bucura de un look de vedetă. Poţi să spui adio momentelor stresante când nu-ţi reuşeşte machiajul pe care l-ai visat sau când fardul aplicat pe pleoape devine de nerecunoscut, deşi au trecut doar câteva zeci de minute. Orice specialist în arta machiajului respectă o serie de „reguli”, pe care ţi le dezvăluim în continuare.

Atenţie la baza de machiaj!

Există multe femei care fie au încercat baza de machiaj şi nu au fost mulţumite de rezultate, fie nu i-au dat importanţă. Make-up artiştii sunt de părere că aceasta trebuie folosită, pentru a putea realiza un machiaj cu adevărat rezistent. O greşeală pe care o fac multe dintre noi este aceea că aplică baza de machiaj pe toată faţa.

Iată câteva trucuri în ceea ce priveşte baza de machiaj:

  • se aplică doar în zona T (frunte – nas – bărbie)
  • utilizează un burete special sau o pensulă pentru aplicare (niciodată nu aplica baza de machiaj cu mâna!)

* Pont: apelează cu încredere la un baton corector dacă ei un ten cu imperfecţiuni.

 

Machiajul ochilor în funcţie de culoarea părului

Primul pas pe care ar fi bine să îl faci este să aplici un star subţire de fond de ten în jurul ochilor. În acest fel, vei ajuta la ascunderea cearcănelor şi uniformizarea tenului. Specialiştii ne recomandă să optăm pentru farduri, în funcţie de culoarea părului. Pentru blonde, cele mai potrivite nuanţe vor fi roz pal sau crem. Pentru brunete, make-up artiştii recomandă paleta de culori maro sau auriu. Datorită culorii puternice, roşcatele ar fi bine să opteze pentru tonuri neutre de bej, dar pot pune acceptul pe culoarea buzelor. Pentru şatene, pe de altă parte, se pare că este mult mai simplu, ele având posibilitatea de opta pentru o gamă largă de culori.

Trucuri pentru realizarea machiajului ochilor:

  • aplică pe toată suprafaţa pleoapei o nuanţă mai deschisă decât restul fardului pe care intenţionezi să o foloseşti
  • nuanţa mai închisă cu câteva tonuri va fi perfectă pentru pliul pleoapei

Mascara poate fi aplicată pe gene, fără un machiaj propriu-zis al ochilor, oferindu-ţi un look natural şi rapid. Oricum ar fi – cu sau fără fard pe pleoape – este important să aplici mascara doar pe genele de pe pleoapele mobile, astfel scapi de grija că se va întinde (şi, în plus, pari mai tânără!). Din acelaşi motiv, este indicat să perii delicat genele după ce aplici mascara (poţi folosi o periuţă pentru sprâncene).

Ruj sau gloss?

O variantă simplă este optezi pentru gloss, mai ales dacă îţi doreşti un look natural şi un make-up rapid. Dacă optezi pentru ruj, trebuie să ştii că acesta se aplică din centrul buzelor spre extremităţi. Pentru buze bine definite, poţi să foloseşti creionul pentru contur, apoi colorezi buzele cu el şi la final aplici rujul, de culoare apropiată cu cea a creionului (obligatoriu, dacă nu vrei să ai un aspect artificial!). În plus, înainte de ruj (sau creion) poţi aplica un strat foarte subţire de fond de ten, astfel va rezista mai mult timp pe buze.

* Pont: culorile intense sau cele mate nu sunt potrivite pentru buzele foarte subţiri. De asemenea, nuanţele deschise sunt perfecte pentru femeile cu buze groase.

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post