Beneficiile strugurilor pentru frumusete. Strugurii sunt una dintre marcile toamnei. Pe langa faptul ca sunt fructele care dau savurosul vin, strugurii au multe alte proprietati care te pot ajuta sa-ti mentii prospetimea si frumusetea pielii. Vrei sa le descoperi virtutile si sa te folosesti de ele?
Usor digerabili, bogati in vitamine si saruri minerale, strugurii sunt revigoranti, depurativi, dau energie, au efect diuretic si laxativ. Proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.
Specialistul nostru Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale recomanda strugurii deoarece “sunt printre cele mai benefice fructe pentru corpul uman. Acestia chiar daca sunt consumati toamna sub forma unei cure detoxifiante, se folosesc ca antioxidanti si pentru tratamentele corporale si faciale. In fiecare toamna se recomanda pentru curatarea colonului si detoxifierea organismului o cura cu struguri timp de 2 zile”.
Pentru a beneficia de calitatile strugurilor ii poti introduce in meniul zilnic alaturi de alte alimente. In functie de gust, poti alege intre struguri albi sau rosii.
Totusi, ai grija sa consumi struguri proaspeti, care au ajuns la maturitate, nu fructe care abia incep sa se coaca sau care sunt pe trecute. Trebuie sa-i mesteci bine, iar daca nu ai probleme intestinale sau digestive, ii poti consuma cu coaja si seminte – ambele fiind bogate in substante nutritive. Ideali sunt strugurii care provin din culturi biologice. Nu uita sa-i speli foarte bine inainte de a-i manca.
Proprietatile strugurilor
Sa vedem acum care sunt proprietatile unui mic bob bogat in vitamine, zaharuri, fosfor, proteine, enzime, saruri minerale si siliciu:
Are efect antiimbatranire: polifenolii, acizii grasi polisaturati au proprietati antioxidante, combat radicalii liberi – principalii factori ai imbatranirii si ai aparitiei ridurilor (polifenolii protejeaza fibrele de colagen si de elastina) – si calmeaza pielea iritata. In acest ultim caz, strugurii poti fi utilizati in compresele aplicate direct pe zonele cu probleme, eliminandu-li-se inainte coaja si samburii.
Sunt ideali pentru par: siliciul si acidul fosforic sunt cei mai buni prieteni ai parului des, lucios si sanatos.
Masca pe baza de struguri – efect de luminozitate
Pentru o piele mai curata si mai luminoasa amesteca un strugure mare rosu, cu coaja si sambure, lasa-l intr-un vas la fermentat cateva ore, apoi aplica-l pe piele. Lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clateste-ti pielea cu apa calduta. Efectul? Purifiant, exfoliant, antiimbatranire: pielea va fi mai neteda si mai luminoasa.