X

Tratamentul cu filleri

Tratamentul cu filleri. Procesul de imbatranire incepe din prima zi in care am aparut pe lume. Pe masura ce inaintam in varsta semnele de imbatranire la nivelul fetei devin tot mai evidente. Procesul de imbatranire este diferit la indivizi, astfel incat pierderea fermitatii si elasticitatii pielii poate avea loc in proportii si la intervale de timp diferite de la o persoana la alta. O data cu varsta pielea isi pierde din elasticitate devine tot mai uscata, intrucat stratul de grasime de dedesubt dispare. Acest ultim aspect determina scaderea supletii pielii si aparitia ridurilor.

Tehnicile actuale de imbunatatire a aspectului pielii, de indepartarea semnelor de imbatranire si modelarea conturului fetei au rezultate remarcabile si ofera doritorilor o stare de mai bine si o mai mare incredere in propria persoana. Una din metodele nechirurgicale des folosite in lupta impotriva imbatranirii reprezinta injectarea substantelor cosmetice – filleri.

Tipuri de substante cosmetice injectabile

COLAGENUL

COLAGENUL – proteina naturala care formeaza o retea la nivelul pielii, conferindu-i suplete si elasticitate. O data cu inaintarea in varsta, aceasta retea se “slabeste” si ridurile, altadata de expresie, devin acum permanente. Colagenul injectabil ce apare sub denumirea de ZYDERM, sau ZYPLAST este un derivat din colagenul bovin purificat. Procesul de purificare creeaza un produs similar cu produsul uman. Injectarea colagenului se face printr-o procedura simpla, fiind, pentru majoritatea cazurilor, o metoda rapida si sigura de a “scapa” de riduri sau pentru a mari volumul buzelor. Inainte de a-l utiliza pacientii sunt sfatuiti sa se supuna unor teste alergologice, deoarece produsul este de origine animala. Derivatul din colagenul uman are denumire Cosmoderm sau Cosmoplast. Efectul tratamentului dureaza 2 – 4 luni.

ACIDUL HIALURONIC

ACIDUL HIALURONIC – este prezent in organismul uman asigurand volum pielii. Cu timpul acesta dispare de la nivelul pielii datorita unor factori intrinseci (varsta, sex, statusul extrogenic), dar si factori extrinseci (variatii de temperatura, vant, soare, medicamente) determinand aparitia ridurilor. Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat adultilor de toate varstele. Poate fi folosit in cazul ridurilor fine pentru refacerea conturului fetei dar si pentru prevenirea aparitiei ridurilor si imbunatatirea conturului buzelor. Efectul tratamentului dureaza 6 – 12 luni.

HIDROXIAPATITA de calciu

HIDROXIAPATITA de calciu – un compus de ioni de calciu si fosfat care se gasesc in mod natural in unele tesuturi umane (dinti si oase). Injectarea acestei substante ofera efecte cosmetice remarcabile a caror durata se mentine intre 18 si 24 de luni, insa acest aspect depinde de mai multi factori, astfel incat rezultatele pot varia : varsta, textura tegumentara, mostenirea genetica, stilul de viata, factorii de mediu, activitatea musculara a zonei tratate. Este folosit mai mult pentru riduri adanci. Este un produs biocompatibil si biodegradabil, care nu necesita testare prealabila si asigura o persistenta de durata in tesut.
INJECTARE CU GRASIME – un procedeu de indepartare a ridurilor prin injectarea de tesut gras obtinut de la pacient, astfel ca se exclude riscul oricarei reactii alergice. Efectul persista cateva luni dupa o prima injectare, dar poate deveni permanent in urma repetarii acesteia. Tesutul utilizat este recoltat fie cu ajutorul unei seringi, fie prin liposuctiune din anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul sau soldurile. In primele luni dupa injectare cam 65 % din grasime este resorbita, restul de 35 % ramanand pe loc. Pentru ca efectul cosmetic sa fie permanent se repeta procedura de 3 – 4 ori la 6 luni.

Procedura

Consultatia. Chirurgul plastician va va explica toate metodele chirurgicale si nechirurgicale pentru a realiza ce doriti. In cadrul primei consultatii chirurgul va evalua starea pielii, muschilor si oasele fetei. Este indicat sa spuneti chirurgului despre trecutul dumneavoastra medical, alergii medicamentoase daca exista sau alti factori care pot complica tratamentul ca si infectiile recurente ale pielii, tendinta la cicatrizare tardiva.

Daca tratamentul ridurilor se face cu colagen este necesara efectuarea testului de alergie inainte cu o luna de inceperea tratamentului. Injectile cu colagen sant interzise femeilor gravide, persoanelor cu alergii la carne de vita si produse bovine, pacienti cu boli autoimune, persoane alergice la lidocaina (agent anestezic care exista in fiolele de colagen).

Anestezia nu este neaparat necesara, totusi pentru confortul pacientului se poate face anestezie locala in special atunci cand se injecteaza la nivelul buzelor; tratamentul nu necesita internarea pacientului.

Chirurgul injecteaza cantitati mici de substanta in piele cu ajutorul unui ac foarte fin cu efect de ridicare si netezire; in cazul in care se urmareste marirea buzelor produsul este injectat in interiorul buzei inferioare sau superioare, dar si de-a lungul liniei buzei.

Pentru a evita riscul aparitiei hematoamelor se recomanda masajul locului unde s-a facut injectarea; de asemenea, se recomanda intreruperea tratamentului cu anticoagulante, antiinflamatorii sau vitamina C cu o saptamana inainte de injectare.

Rezultatele tratamentului se pot observa imediat; dupa injectare apare un usor disconfort, edem sau vanatai dar acest fenomen dispare in maxim 2 zile

In primele zile dupa injectare pacienta va evita miscarile faciale exagerate, expunerea la soare, sauna, precum si masajul agresiv la locul de injectie; se poate aplica machiajul uzual a doua zi dupa tratament

SURSA: Dr. Ana-Luminita Banacu, Medic primar Chirurgie Plastica si Estetica

Cosmetic Line:
Related Post