X

Tratamente naturale pentru unghiile fragile

Majoritatea specialiştilor în cosmetică susţin că unghiile sunt “cartea noastră de vizită”. Nu puţine persoane se confruntă însă cu unghii fragile, care se rup extreme de uşor sau diverse imperfecţiuni, iar manichiura perfectă este doar un vis. Există numeroase tratamente naturiste care ne ajută să rezolvăm astfel de probleme.

Unghiile fragile
Un amestec de ulei de măsline puţin încălzit, gălbenuş de ou şi o linguriţă de miere de albine te va ajuta să îţi întăreşti unghiile. Compoziţia se lasă să acţioneze timp de 10 minute şi apoi se curăţă cu apă călduţă. Un alt tratament poate fi pregătit din 4 gr ceară de albine, un gălbenuş de ou şi câteva picături de ulei de măsline. Minuni face şi amestecul de glicerină (jumătate de linguriţă) şi apă fierbinte. Compoziţia se lasă să se răcească şi se aplică pe unghii pentru 15 minute.

Unghiile exfoliate
În primul rând, unghiile, ca tot organismul, au nevoie de hidratare. Vitamina A este de un real folos pentru tratarea unghiilor care se exfoliază. Timp de 10 minute trebuie masate unghiile cu puţină soluţie pe bază de vitamina A. De asemenea, puteţi pregăti un amestec de ulei de măsline cu suc de lămâie. Încălziţi puţin compoziţia rezultată şi, apoi, ţine unghiile în aceasta pentru aproximativ 10 minute.

Tratament naturist pentru creşterea unghiilor
Pentru a-ţi creşte unghiile mai repede poţi aplica un amestec de ulei de argan sau de migdale cu ulei de măsline şi oţet de mere. Vei avea nevoie de câte o lingură din fiecare ingredient. Timp de o săptămână, este nevoie să ţii unghiile în acest tip de compoziţie pentru câte 10 minute.

Unghiile galbene
Unele produse cosmetice sau de curăţare au ca efect secundar îngălbenirea unghiilor. În aceste condiţii, poţi rezolva problema cu un amestec realizat din cinci linguriţe de suc de lămâie şi trei de pastă de dinţi. Tratamentul se aplică pe unghii pentru 10 minute.

Petele pe unghii
Carenţa de zinc determină  apariţia unor pete albe pe unghii. Este nevoie să introduceţi în meniu cereale şi carne. De asemenea, puteţi aplica pe unghii bicarbonat de sodiu amestecat cu apă oxigenată. După câteva minute, completaţi tratamentul cu un masaj cu ulei de măline

O atenţie sporită este bine să acordaţi şi dietei zilnice. Sunt indicate alimentele bogate în minerale, vitamine, proteine şi calciu.

 

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post