fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tinerete fara batranete si frumusete fara riduri

Vine un moment in viata fiecaruia dintre noi cand, daca ne-am intalni cu pestisorul de aur si am putea sa ne punem o dorinta, i-am spune sa opreasca timpul in loc. Pentru ca timpul ne rapeste energia, frumusetea, vitalitatea si tot felul de alte lucruri care ne sunt dragi. Greseala este ca incercam sa ne luptam cu el, sa-i facem opozitie si sa-l pacalim, cand de fapt ar trebui sa ne luptam cu noi, astel incat trecerea timpului sa nu ne mai apese.

Sa imbatranim frumos si sa intelegem ca tineretea fara batranete este un concept ce nu se poate aplica aspectului fizic, ci poate doar sufletului nostru.

Despre imbatranire si alti demoni

Cineva foarte drag mie imi spunea la un moment dat: “ma uit in oglinda si nu ma mai recunosc, parca nu mai sunt tot eu”, caci timpul isi pune amprenta asupra noastra, ne brazedaza chipul cu riduri, ne fura elasticitatea pielii si ne schimba chipul pe nesimtite. Dar asta ni se intampla tuturor. Femeile insa, mai mult decat oricine, au de infruntat o presiune imensa din aceasta cauza. Pentru ca suntem o societate de “vesnic tineri”, in care nimeni nu mai vrea sa imbatraneasca si in care ridurile sunt aproape “un pacat”, in care o femeie, pentru a fi frumoasa, trebuie sa aiba sub 30 de ani, pentru ca multi barbati nu mai stiu sa gaseasca farmecul unui chip matur. Sunt lucruri pe care le recunoastem cu greu, dar pe care trebuie sa ni le asumam daca vrem sa schimbam ceva.

Schimbarea de perspectiva…

Sa incepem sa acceptam ca ridurile sunt ceva natural, ca fac parte din procesul firesc al existentei, ca tineretea nu este alungata de riduri, ci de atitudinea pe care noi o avem fata de viata, sa nu ne mai intristam cand auzim cate un barbat care sustine ca femeile peste 30 de ani sunt “trecute” si sa-l invitam sa se priveasca mai des in oglinda, sa nu mai credem ca frumusetea dispare cand pielea incepe sa imbatraneasca. Pana la urma, ce e mai ridicol decat un om care nu-si accepta varsta, care se comporta de parca lumea se opreste in loc cand fata sa da semne de imbatranire si nu vorbeste decat de ultimele operatii estetice pe care le-a facut, care este strident si neobosit in efortul sau de a-i convinge pe ceilalti ca anii n-au trecut peste el?

Continuare articol »