fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Substantele umplere a ridurilor

Substantele umplere a ridurilor. Substantele de umplere, incluzand colagenul si alte substante, pot imbunatati aspectul tenului, conferindu-i un aspect mai neted. Tonusul si elasticitatea cutanata se modifica pe masura inaintarii in varsta, determinand aparitia ridurilor. Substantele de umplere cutanata ajuta la corectarea imperfectiunilor cutanate si a anumitor tipuri de cicatrici.

 

Exista o serie de substante de umplere, incluzand colagen de origine bovina, colagen uman obtinut prin inginerie genetica, material de umplere sintetic sau colagenul propriu (extras din alta parte a corpului). Majoritatea sunt doar remedii temporare deoarece cu timpul colagenul va fi absorbit de catre organism. Vor fi necesare sedinte repetate pentru mentinerea aspectului neted al tenului. Se poate implanta si grasimea proprie (de la nivelul abdomenului sau coapselor), ajutand la obtinerea unor rezultate permanente.

Procedura:

initial se va face anestezie locala pentru amortirea zonei care va fi tratata. Ulterior medicul specialist va injecta substanta de umplere. In functie de substanta injectata si de scopul tratamentului, pot fi necesare proceduri suplimentare.

Efecte adverse frecvente:

poate aparea o usoara vanataie locala, tumefiere, inrosirea tegumentelor si senzatie de tensiune la nivelul zonei tratate.

Complicatii:

desi substantele sintetice persista mai mult timp, ele pot determina reactii alergice. Este necesara testarea cutanata pentru a stabili daca exista sensibilitate la substanta de umplere folosita. Majoritatea persoanelor nu prezinta reactii alergice la acestea si pot suporta injectia cu acestea.

Recuperare:

in majoritatea cazurilor tumefierea, roseata sau vanataia dispar in cateva zile pana la o saptamana, in functie de zona injectata si de tipul de substanta folosit. Daca se folosesc injectii cu grasime, recuperarea poate dura mai mult.

Rezultate:

tipul de substanta folosita va influenta perioada cat timp pielea se mentine neteda. Ca si colagenul natural, majoritatea acestor substante isi pierd forma cu timpul. Vor fi necesare doua sau patru sedinte pe an pentru mentinerea efectelor. In cazul implantarii grasimii proprii, se pot obtine rezultate pe termen lung.

Alte sfaturi utile: www.sfatulmedicului.ro