X

Ritualuri prin care să închei ziua perfect

Ritualuri prin care să închei ziua perfect

Indiferent cum a decurs ziua, poţi să o închei într-un mod cât mai plăcut, în stilul tău caracteristic. Pentru acesta, nu trebuie decât să-ţi creezi anumite tabieturi, o rutină care să dea semnale organismului şi, mai ales, minţii tale, că este timpul pentru relaxare. De aici, până la pregătirea pentru un somn odihnitor nu mai este decât un pas!

Iată şase moduri în care să închei o zi perfectă, care să atragă după sine o nouă zi în care să-ţi meargă totul din plin:

  1. Gândeşte pozitiv, trecând în revistă lucrurile bune care ţi s-au întâmplat!

Aminteşte-ţi momentele care te-au făcut fericită astăzi şi notează, negru pe alb, realizările de peste zi. Fie că sunt mari sau mici, cu siguranţă există ceva de care eşti mândră, privind retrospectiv la ziua care tocmai s-a încheiat. Evită să te gândeşti la lucrurile pe care nu ai reuşit să le faci: este şi mâine o zi!

  1. Alege între un duş fierbinte şi o baie cu spumă!

O modalitate care te ajută să te relaxezi este să faci o baie caldă, plină cu spumă, în care poţi adăuga uleiuri esenţiale pentru o destindere musculară perfectă. Sunt recomandate, de asemenea, sărurile de baie. Dacă vei dedica timp acestui ritual, stările anxioase vor dispărea, iar calitatea somnului se va îmbunătăţi simţitor, în doar câteva zile.

  1. Ai grijă de pielea ta!

Răsfaţă-te cu o mască de faţă, concepută să ajute la exfolierea pielii, pentru a elimina celulele moarte, apoi foloseşte o loţiune hidratantă. Aceşti paşi îţi vor îmbunătăţi circulaţia şi îţi vor da o stare de bine. Un astfel de ritual, în care acorzi atenţie feţei tale, te va face să te simţi mai sigură pe tine!

  1. Încheie cina cu o cană de ceai sau de lapte

Copiii au instincte bune, nu-i aşa? Seara, aceştia adorm aproape imediat, după ce îşi beau porţia de lapte cald. Dacă nu eşti adepta laptelui, o cană de ceai cald va avea asupra ta un efect incredibil. Fie că este vorba de infuzie de muşeţel, fie că preferi un amestec de fructe uscate, somnul tău va fi mai mult decât confortabil. Evită ceaiul verde sau negru, pentru că acestea conţin cofeină şi au efect energizant!

  1. Citeşte o carte!

Momentele petrecute în fata unui ecran, fie că este televizor, fie că este laptop se pot dovedi destul de surescitante, de aceea este de preferat să te aşezi confortabil şi să citeşti, pentru a-ţi distrage atenţia de la oboseala din timpul zilei.

  1. Creează o atmosferă relaxantă în camera în care dormi!

Obişnuieşte-te să dormi doar în camera destinată somnului! Oricât de confortabil ar părea să moţăi pe canapea, în faţa televizorului, acest obicei nu are legătură cu somnul odihnitor, ci dimpotrivă! Este de preferat ca dormitorul să fie o cameră răcoroasă, în care dispozitivele electronice să fie deconectate.

 

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post