X

Patru tratamente naturiste pentru călcâie crăpate

Patru tratamente naturiste pentru călcâie crăpate

Doamnele şi domnii, deopotrivă, întâlnesc frecvent una dintre aceste probleme: călcâie aspre, crăpate şi chiar dureroase. Principale cauze sunt purtarea sandalelor şi igiena necorespunzătoare, dar şi carenţa de vitamine şi minerale. Când temperaturile depăşesc 30 de grade, hainele vaporoase şi încălţămintea decupată sunt absolut necesare. Totuşi, dacă vrei să ai călcâie perfecte fără a apela la tratamente neplăcute şi costisitoare, nu ezita să iei în considerare aceste patru tratamente naturiste, care vor da rezultate, fără prea mult efort:

Clasica miere

Datorită proprietăţilor sale curative, mierea este de departe cel mai cunoscut remediu naturist, pentru diverse afecţiuni. Aceasta are, de asemenea, capacitatea de a înmuia şi catifela pielea uscată şi aspră. În plus, are efect puternic hidratant, precum şi proprietăţi antibacteriene, prevenind dezvoltarea microbilor. Adaugă 250 grame de miere în 2-3 litri de apă caldă, şi ţine picioarele în acest amestec, timp de 20 de minute.

Banalul ulei de gătit

Poţi obţine rezultate excepţionale folosind acest ingredient aparent banal, pe care îl ai în casă tot timpul. Ţine călcâiele în apă fierbinte câteva minute, apoi şterge-le cu un prosop aspru şi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta cât de cât pielea moartă. Aplică un strat generos de ulei vegetal de floarea soarelui, de susan, de cocos sau chiar ulei de măsline. Pentru a obţine cele mai fine călcâie, repetă operaţiunea în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Zeama de lămâie

Pentru că are un nivel crescut de aciditate, sucul de lămâie poate înmuia pielea şi ajută la tratarea crăpăturilor din călcâie, iar mirosul plăcut de citrice are efect relaxant. Fie că aplici zeama de la o lămâie direct pe călcâie, cu ajutorul unei dischete demachiante, fie că o amesteci cu apă caldă şi ţii picioarele în amestec timp de 15 minute, remediul acesta are efecte vizibile. În acest caz, lasă picioarele să se usuce natural.

O combinaţie exotică: banane şi avocado

Într-un blender, mixează o banană cu o jumătate de avocado. Vei obţine astfel o pastă groasă, dar dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă pentru omogenizare. Aplică acest amestec pe călcâie şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute, după care spală-te cu apă caldă şi şterge-te cu un prosop aspru.

 

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post