fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reguli pentru a slăbi sănătos

Reguli pentru a slăbi sănătos. Câteva schimbări cheie în alimentaţie şi un stil de viaţă activ sunt primii paşi pentru a arăta bine în costumul de baie. Medicul nutriţionist Luminiţa Florea îţi care sunt regulie de care trebui să ţii cont pentru a obţine silueta mult visată.

Adoptă aceste reguli de slăbit sănătos şi vei vedea rapid rezultatele!

1. Putem slăbi dacă optăm pentru o dietă echilibrată şi sănatoasă, cu trei mese principale (mic dejun, prânz şi o cină uşoară, până în ora 18 – maximum ora 20), cu una-două gustări de întărire a organismului între mese, în total trei-patru mese pe zi. Scăderea în greutate trebuie să se producă până la valoarea ideală, fără a se forţa organismul cu cifre greu de susţinut, explică medicul nutriţionist Luminiţa Florea pentru Gândul.

2. Mesele trebuie să asigure un aport caloric de 25-30 kcal/ kg corporal/ zilnic, cu o varietate mare de nutrienţi, dar cu reducerea caloriilor provenite din grăsimi saturate şi glucide rafinate (carne grasă – de porc, miel, raţă, gâscă, creier, ficat, rinichi, inimă; tocături – salam, parizer, pateu, cârnaţi, crenvurşti, slănină, conserve de carne, produse de patiserie cu carne, supe şi sosuri din conserve, salate sau paste de icre, peşte şi carne prăjită sau stil pane, sărăţele, covrigei, produse de patiserie, snacksuri, chipsuri, cartofi prăjiti, croissante, fursecuri, gogoşi, prăjituri, ciocolată);

 

3. Sportul este bine venit, dar e necesar să păstrăm un ritm care poate fi susţinut pe termen lung, cam de trei ori pe săptămână sport intens, durata unei şedinţe să fie de 50-60 minute, iar în restul zilelor activităţi uşoare – medii (plimbare, dans, înot etc.);

4. Abandonarea fumatului, dacă este cazul;

5. Limitarea consumului de alcool. Pentru bărbaţi sunt indicate sub 30 de grame de alcool pe zi;

6. Reevaluarea periodică a stării generale de sănătate (analize de sânge, screening metabolic şi nutriţional, ecografie abdominală etc., la un interval de 6 luni – maxim 1 an.

Sursa: Autor: Redactia CSID