fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reglarea ponderală cu salată de varză

Reglarea ponderală cu salată de varză – Consumul zilnic a câte 200-300 de grame de salată de varză crudă ajută în reglarea ponderală, pe termen lung.

Varza cu frunze verzi este foarte hrănitoare fiind foarte bogată în fibre alimentare, multe vitamine și minerale, furnizând în același timp un număr foarte mic de calorii, ajutându-ne să slăbim natural. Obiceiul de a consuma timp de 3 sau 4 zile pe săptămână salată din această legumă în cantități mari are și următoarele avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă și ne ajută în regimurile disociate.

###

Cercetătorii Universității de Medicină din Hawaii au evidențiat faptul că unii compuși din varză împiedică transportul colesterolului cu densitate redusă (forma periculoasă a acestuia) către vasele de sânge și țesuturi. De asemenea, varza împiedică formarea plăcilor de aterom și sclerozarea pereților arterelor. Conținutul de potasiu din varză conduce al reglarea presiunii arteriale, pentru diminuarea riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Potasiul este un bun vasodilatator, care relaxează vasele sanguine și ajută fluxul sanguin să circule mai bine.

Reglarea ponderală cu salată de varză – Varza reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă și ne ajută în regimurile disociate!

SURSA