Frumusețe & Sănătate

Pofta de acru ascunde un stomac in pericol

Pofta de acru ascunde un stomac in pericol. Majoritatea prietenelor mele poftesc la dulce. Fie ca este vorba de ciocolata, inghetata, sucuri dulci sau fructe zemoase, nu pot sta nici o zi fara sa manance ceva dulce. Eu ma confrunt mai rar cu pofta de dulce, si atunci din cauza unei hipoglicemii care imi da tarcoale din cand in cand. Am in schimb o pofta careia nu ii pot rezista: pofta de acru.

Pana mai deunazi considerata de mine normala, aceasta pofta de a manca cat mai multe alimente acre mi-a trezit acum o serie de suspiciuni. Iar documentarea medicala mi le-a intarit. Stomacul meu era in suferinta.

Ce inseamna pofta de acru?

Pofta de acru s-ar traduce prin consumul mare de alimente, fructe sau legume acre, mai des decat un produs pe zi.

Stomacul nostru este in esenta un mediu acid. PH-ul acid il ajuta sa proceseze in mod corespunzator alimentele ingerate si il protejeaza eficient de flora microbiana daunatoare.

Insa din diferite motive, PH-ul stomacului se poate schimba iar sucurile gastrice isi pierd din aciditate. Din instinct, simtim nevoia sa consumam alimente acre sau foarte acre, cum sunt muraturile, lamaile, grepfrutul sau kefirul.

In acest fel ne ajutam organismul sa isi readuca PH-ul la valorile optime unei bune digestii.

Ce se poate face in cazul unei hipoaciditati a stomacului?

Pe langa o alimentatie echilibrata si mese la ore regulate, se recomanda tratament medicamentos cu rol de protejare a mucoasei gastrice. Antiacidele sunt recomandate, chiar si in cazul unei secretii scazute de acid clorhidric.

SURSA: redactia ele.ro

Sugestii

Vezi articole