Frumusețe & Sănătate

Ce ar trebui să știți despre un apetit crescut

Ce ar trebui să știți despre un apetit crescut. Dacă doriți să mâncați mai des sau în cantități mai mari decât v-ați obișnuit, apetitul a crescut. Dar dacă mănânci mai mult decât necesită corpul tău, poate duce la creșterea în greutate.

Prezentare generală

Dacă doriți să mâncați mai des sau în cantități mai mari decât v-ați obișnuit, apetitul a crescut. Dar dacă mănânci mai mult decât necesită corpul tău, poate duce la creșterea în greutate.

Este normal să ai un apetit crescut după efort fizic sau alte activități. Dar dacă pofta de mâncare crește semnificativ într-o perioadă lungă de timp, ar putea fi un simptom al unei boli grave, precum diabetul sau hipertiroidismul.

Condițiile de sănătate mintală, cum ar fi depresia și stresul, pot duce, de asemenea, la modificări ale apetitului și supraalimentare. Dacă suferiți de foame excesivă în curs de desfășurare, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră.

Medicul dumneavoastră se poate referi la apetitul crescut ca hiperfagie sau polifagie. Tratamentul dvs. va depinde de cauza care stă la baza stării dumneavoastră.

Cauzele apetitului crescut

Este posibil să aveți un apetit crescut după angajarea în sport sau alte exerciții fizice. Asta este normal. Dacă persistă, poate fi un simptom al unei afecțiuni de sănătate care stă la baza sau altei probleme.

De exemplu, un apetit crescut poate rezulta din:
 • stres
 • anxietate
 • depresiune
 • sindromul premenstrual, simptomele fizice și emoționale care preced menstruația
 • reacții la anumite medicamente, cum ar fi corticosteroizi, cyproheptadine și antidepresive triciclice
 • sarcină
 • bulimie, o tulburare a alimentației în care te muie și apoi induce vărsături sau folosește laxative pentru a evita să crești în greutate
 • hipertiroidism, glanda tiroidă hiperactivă
 • Boala Graves, o boală autoimună în care tiroida produce prea mulți hormoni tiroidieni
 • hipoglicemie sau glicemie scăzută
 • diabetul, o afecțiune cronică în care corpul tău are probleme în reglarea nivelului de zahăr din sânge

Diagnosticarea cauzei apetitului crescut

Dacă pofta de mâncare a crescut semnificativ și persistent, contactați medicul. Este deosebit de important să le contactăm dacă schimbările apetitului dvs. sunt însoțite de alte simptome. Medicul dumneavoastră va dori probabil să efectueze o examinare fizică amănunțită și să vă noteze greutatea actuală.

Probabil vă vor pune o serie de întrebări, cum ar fi:
 1. Încercați să alimentați?
 2. Ați câștigat sau ați pierdut o cantitate substanțială de greutate?
 3. S-au schimbat obiceiurile alimentare înainte de apetitul crescut?
 4. Cum este dieta dvs. zilnică tipică?
 5. Cum e rutina ta de exerciții obișnuită?
 6. Ați fost diagnosticat anterior cu vreo boală cronică?
 7. Ce medicamente sau suplimente pe bază de rețetă sau contra-counter luați?
 8. Modelul tău de foame excesiv coincide cu ciclul menstrual?
 9. Ați observat și urinare crescută?
 10. V-ați simțit mai mult sete decât în ​​mod normal?
 11. Ați vomitat în mod regulat, intenționat sau neintenționat?
 12. Te simți deprimat, neliniștit sau stresat?
 13. Folosești alcool sau droguri?
 14. Aveți alte simptome fizice?
 15. Ai fost bolnav recent?

În funcție de simptomele și istoricul medical, medicul dumneavoastră poate comanda unul sau mai multe teste de diagnostic. De exemplu, pot comanda teste de sânge și teste ale funcției tiroidiene pentru a măsura nivelul hormonilor tiroidieni din corpul tău. Dacă nu pot găsi o cauză fizică pentru apetitul crescut, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o evaluare psihologică la un profesionist în sănătate mintală.

Tratarea cauzei apetitului crescut

Nu încercați să vă tratați modificările apetitului folosind supresoare de apetit fără rețea fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Planul lor de tratament recomandat va depinde de cauza apetitului crescut. Dacă te diagnostică cu o afecțiune medicală de bază, te pot ajuta să înveți cum să o tratezi și să o gestionezi.

Dacă ați fost diagnosticat cu diabet, medicul dumneavoastră sau dieteticianul vă poate ajuta să învățați cum să vă gestionați nivelul glicemiei. De asemenea, vă pot instrui cum să recunoașteți semnele de avertizare timpurie ale glicemiei scăzute și cum să luați măsuri pentru a remedia rapid problema.

Glicemia scăzută este cunoscută și sub denumirea de hipoglicemie și poate fi considerată o urgență medicală. Dacă nu este tratat corect, poate duce la pierderea cunoștinței sau chiar la moarte.

Dacă problemele poftei de mâncare sunt cauzate de medicamente, medicul dumneavoastră vă poate recomanda medicamente alternative sau vă poate ajusta doza. Nu încetați niciodată să luați medicație pe bază de rețetă sau să vă schimbați doza fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate recomanda consiliere psihologică. De exemplu, o tulburare de alimentație, depresie sau o altă stare de sănătate mintală include de obicei consiliere psihologică ca parte a tratamentului.

SURSA: drderamus.com

Sugestii

Vezi articole