X

Planta care aduce nemurirea

Planta care aduce nemurirea. Salvia, un excelent detoxifiant şi tonic nervos, nu lasă bătrâneţea să se apropie. Considerată sacră în Antichitate, când se organizau adevărate ritualuri pentru culegerea ei, salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie. Un vechi proverb chinezesc spune că „cine are salvie în casă nu lasă bătrâneţea să se apropie“.

 

Datorită conţinutului său bogat în vitamine, salvia este considerată drept o plantă miraculoasă cu proprietăţi tămăduitoare. Conţine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, fiind un adevărat izvor de substanţe folositoare organismului.

.

În Evul Mediu, spre exemplu, salvia era considerată o plantă cu proprietăţi magice, care îi putea face pe oameni nemuritori. Însuşi numele plantei, salvie, are o însemnătate deosebită. Salvie provine din latinescul salvare, ce înseamnă a fi sănătos, a salva, a vindeca. Aşadar şi romanii o considerau o plantă sacră, considerând-o o regină a plantelor cu proprietăţi tămăduitoare, dar şi cu efecte de protecţie magică.

În Roma Antică salvia era culeasă cu mare fast, cu un întreg ritual am putea spune. Aşadar, salvia era un remediu nelipsit fiind considerată un detoxifiant excelent pentru organism, şi de asemenea trata diferite infecţii, era un tonic nervos, psihic, cu capacităţi de reîntinerire.

.

“Salvia poate fi găsită la farmaciile naturiste, la plafar, sub diverse forme – de ceai, de pulbere, de tinctură, ulei sau ulei volatil, dovadă incontestabilă a necesităţii acestei plante miraculoase în casele românilor. Pe plan intern, ceiaul de salvie tratează diabetul, faringitele, bronşitele, dischinezia biliară, iar pe plan extern este un remediu excelent împotriva aftelor, gingivitelor, stomatitelor, abceselor dentare, dacă se fac spălături. De asemenea, tenul acneic, gras, transpiraţia picioarelor pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de salvie”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.

Infuzia, spune specialistul, se prepară din o linguriţă de frunze de salvie uscate la o ceaşcă de apă clocotită, ce se lasă la infuzat vreme de 10 minute. Aceasta poate scădea febra şi stimula sistemul nervos dacă e consumat de trei ori pe zi. De asemenea, decoctul de salvie se prepară dintr-un pumn de frunze ce se fierb vreme de zece minute într-un litru de apă, şi acesta poate fi folosit ca şi metodă de tratare a aftelor, gingivitelor, stomatitelor, abceselor dentare, dacă se fac spălături.

Continuare articol: www.adevarul.ro

Cosmetic Line:
Related Post