X

Piele ferma? Sfaturi de dieta pentru a pastra fermitatea pielii

Piele ferma? Sfaturi de dieta pentru a pastra fermitatea pielii Sa dai jos acele cateva kilograme care te deranjau in urma cu cateva luni este, probabil, un sentiment extraordinar, insa atunci cand vezi urmarile pe care le-au lasat infometarea, deshidratarea si lipsa miscarii, nu mai esti la fel de incantata.

Pielea flasca, lipsita de fermitate, uscata si care arata mai degraba ca in cazul unei persoane la varsta a treia este o consecinta a faptului ca dieta nu a fost una tocmai corecta, iar pielea nu a putut tine pasul cu regulile stricte pe care ti le-ai impus.

Vestea buna este ca poti impiedica astfel de probleme, daca tii cont de urmatoarele sfaturi:
Nu te infometa pentru a pierde rapid in greutate

in acest ritm, celulele pielii nu au timp sa revina la forma initiala. Fereste-te de dietele fade, care nu iti ofera toti nutrientii de care corpul tau are nevoie si nu pierde mai mult de 1 kilogram pe saptamana.

Fa miscare

nici o dieta nu se va dovedi eficientă 100% daca nu este insotita de unprogram intens de exercitii fizice. De asemenea, miscarea este esentiala pentru a dezvolta si tonifia musculatura, astfel incat pielea va arata excelent pe un corp tras printr-un inel.

Nu uita sa bei apa

pielea hidratata este mai elastica si are un aspect mai tonic. Ia tot timpul cu tine o sticla cu apa pentru ca deshidratarea sa nu existe in rutina ta zilnica.

Mentine-ti greutatea

desi nu putem controla in intregime schimbarile de greutate, cum ar fi cele survenite in urma sarcinii, putem in restul cazurilor sa mancam sanatos si sa evitam alimentele despre care stim ca favorizeaza depunerea rapida a kilogramelor. Trebuie sa stii ca efectul yo-yo, adica ingrasatul si slabitul repetitiv pot duce la aparitia vergeturilor si a pielii cu aspect lasat.

Evita alimentele procesate

stilul de viata bazat pe legume, fructe si alimente provenite din surse naturale, fara aditivi, sare in exces si cantitati impresionante de zahar, iti asigura necesarul de antioxidanti de care pielea are nevoie pentru hidratare si elasticitate. Grasimile sanatoase din avocado sunt perfecte pentru a mentine elasticitatea pielii, deci nu te feri de astfel de alimente.

Pe langa regulile de baza privind alimentatia si exercitiile fizice, trebuie sa tii cont ca pielea are nevoie in permanenta de hidratare si masaj, deci foloseste creme si lotiuni de tonifiere care ajuta la mentinerea unui nivel hidric optim al pielii, impiedicand deshidratarea si aparitia celulitei.

Sursa: www.jurnalderetete.md

Cosmetic Line:
Related Post