Aspectul tenului se deteriorează constant după o anumită vârstă, deoarece straturile celulare se multiplică mai lent. Așa apare aspectul tern, aspru, dar și punctele negre, petele pigmentare sau ridurile. Peelingul chimic este soluția oferită de experți pentru a contracara efectele trecerii timpului.
Multe femei au ideea preconcepută cum că peelingul chimic este foarte dur pentru ten fiind responsabil de arderea pielii, care îți va lăsa tenul roșu și iritat pentru mult timp. Adevărul este însă că azi, datorită tratamentelor mult evaluate, aceste efecte sunt extrem de rare. Mai mult decât atât, experții susțin că, dimpotrivă, acum este momentul propice pentru un peeling având în vedere că răcirea vremii s-a produs deja.
Peelingul presupune exfolierea celulelor moarte în profunzime, având la bază acțiunea unor substanțe active, acizii. Această practică poartă denumirea general acceptată de “peeling” care se traduce ca “îndepărtarea stratului superior” sau “rafinare”. Notiunea de peeling chimic se traduce printr-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Prin descuamarea si ulterior regenerarea tegumentului din straturile profunde se obține un aspect întinerit al pielii și se atenuează imperfecțiunile feței.
Printre cele mai importante rezultate obținute cu ajutorul peelingului chimic se numără:
Îmbunătățirea aspectului pielii: iluminare, netezire, uniformizarea nuanței tenului.
Eliminarea petelor pigmentare, urmelor de acnee
Normalizarea pH-ul și secreției glandelor sebacee
Tratarea acneei
Diminuarea ridurilor, oferirea unui plus de fermitate și elasticitate tenului datorită creșterii sintezei de colagen
Activarea funcțiilor de protecție și de regenerare ale pielii datorită efectului acizilor.
SURSA: Violeta-Loredana Pascal