X

Modă primăvară – vară 2016

Modă primăvară – vară 2016

A fi la modă este foarte important în secolul nostru, în care imaginea personală este cea mai bună carte de vizită. Nu este greu să fim în fiecare zi în tendinţe, dacă urmăm sfaturile pe care ni le oferă de la un sezon la altul marii designeri. Cele mai cunoscute brand-uri din lume şi-au exprimat opţiunile pentru liniile ce vor da tonul modei în sezonul primăvară – vară 2016.

  1. Culorile feminine sunt în prim plan

Nuanţele de roşu, corai sau roz – culori prin definiţie feminine – revin în tendinţe în sezonul cald, fiind readuse în atenţie de designeri ca Victoria Beckham, Zac Posen şi Jason Wu, la evenimentele de profil din New York. Şi imprimeurile trebuie să fie pline de culoare, după cum ne „învaţă” Thakoon şi Altuzarra

  1. Jachete, cape şi poncho

Lejeritatea halatelor feminine din mătase este preluată de Public School, Givenchy sau Thakoon în crearea jachetelor cu o croială lejeră, în propunerea pentru primăvară 2016. Să nu uităm că frajurile rămân în tendinţe!

  1. Curentul „retro-chic” se menţine în vogă

Adorat de designeri pentru sezonul rece, curentul „retro-chic” nu îşi pierde din valoare în perioada primăvară – vară. Propuneri vin din partea Prada, Rodarte, Balenciaga sau Marchesa. În linii clare, vorbim despre ţinute monocromatice, iar materialul folosit este cel pentru costum (oricum ar fi, nu au cum să dea greş!), nelipsitele paiete strălucitoare, minunatele rochii ce pun în valoare linia taliei sau de tip clopot, dar şi fuste maxi – largi. Puteţi completa ţinuta cu genţi cu franjuri, bijuterii (care nu trebuie să lipsească!), mănuşi lungi, ochelari mari, buze roşii aprins şi bucle.

  1. Lejerul „urban-chic”

Lejere şi confortabile, ţinutele cu accente urbane reprezintă o combinaţie perfectă şi delicată, în acelaşi timp, între stilul feminin şi cel masculin. De exemplu, puteţi opta pentru o pereche de pantaloni largi negri sau boyfriend/ ripped jeans, completaţi cu o cămaşă şi o pereche de pantofi cu toc. Sau ai putea purta o rochie simplă/ o fustă şi cămaşă, alături de o pereche de sneakerşii. Oricare ar fi ţinuta urban-chic pentru care optezi, poţi fi sigură că eşti în tendinţe, cu atât mai mult dacă îţi place să ieşi din anonimat. Să ne amintim de propunerile Chalayan, Vivienne Westwood sau Fendi.

PS: Adu-ţi aminte că pentru aceste stil poţi apela oricând la dulapul prietenului.

  1. Rochii maxi şi sexy

În urmă cu un an, designerii ne provocau să purtăm bluze şi rochii pe umeri. Anul acesta, în sezonul primăvară – vară, a venit rândul modelelor sexy, iar Wes Gordon şi Derek Lam ne propun rochiile cu tăieturi în zona umerilor. De asemenea, un must-have al sezonului este rochia maxi, fiind un model potrivit pentru orice siluetă, punându-ne feminitatea în valoare. Un exemplu de colecţie este cea semnată de Diane Von Furstenberg.

  1. Dantelă, pentru 2016

Delicate, elegante şi, bineîneţeles, feminine, ţinutele din dantelă nu ar trebui să lipsească din garderoba oricărei femei, sezonul acesta. Pot fi purtate nu doar la evenimente speciale, ci şi la o plimbare cu prietenele, la birou ori la întâlnirile de afaceri. Propunerile vin din partea designerilor Chloé Clare Waight Keller şi Hedi Slimane.

  1. Piesele vestimentare transparente

Hainele transparente, uşoare, ne vor fi de un real ajutor în sezonul cald, în acelaşi timp fiind şi în pas cu noile tendinţe în modă. Alberta Ferretti, Saint Laurent, Valentino sau Nina Ricci sunt doar câţiva dintre designerii care promovează „transparenţa”.

Primăvara şi vara anului acesta putem opta pentru o gamă variată de culori (feminine!), stofe transparente, dantelă, frajuri, croială liberă, stil retro sau urban.

 

 

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post