X

Hidratarea tenului sensibil

Hidratarea tenului sensibil

După o perioadă în care tenul, mai ales cel sensibil, a avut de suferit din cauza sezonului rece, este nevoie de tratamente speciale pentru a-i reda aspectul sănătos. Hidratarea este extrem de importantă în orice sezon, însă cu precădere primăvara, din cauza schimbărilor bruşte de temperatură şi a vântului, care usucă tenul în profunzime. În lipsa unei hidratări adecvate, pielea devine aspră, mai sensibilă decât de obicei şi se instalează o senzaţie permanentă de disconfort. De multe ori, nici măcar aplicarea unei creme hidratante nu rezolvă problema, cel puţin nu pentru o perioadă îndelungată, ci doar pentru câteva zeci de minute. Efectul dispare repede deoarece, pielea absoarbe imediat substanţele hidratante din produs, însă fiind supusă aceloraşi condiţii aspre de mediu – poluare, vânt, temperaturi fluctuante – şi, uneori, din cauza stresului, revine la acelaşi aspect lipsit de viaţă.

Natura ne oferă de multe ori un ajutor de nădejde pentru sănătatea şi frumuseţea noastră. Este nevoie să urmaţi doar câţiva paşi extrem de simpli pentru crearea unor măşti, ale căror efecte sunt vizibile pe termen lung.

 

Mască hidratantă cu avocado


Beneficiile consumului de avocado sunt deja foarte bine cunoscute, însă şi măştile sunt excepţionale. Aveţi nevoie de 1/4 de avocado, pe care îl faceţi piure, adăugaţi zeama de la o felie de lămâie, 1 linguriţă de ulei de măsline şi 1 lingură de miere de albine. Amestecul se aplică în fiecare seară pe faţă, gât şi decolteu. Se lasă să acţioneze pentru 15 – 20 minute şi, apoi, se clăteşte cu apă călduţă.
Scrub fin cu zaţ de cafea

De maxim două ori pe săptămână, înainte de a aplica masca pe care v-am prezentat-o este bine să faceţi un tratament de exfoliere, pentru a îndepărta celulele moarte. Astfel, amestecaţi 2 linguri de zaţ de cafea şi 2 linguri de smântână grasă (proaspătă!) şi aplicaţi soluţia obţinută pe faţă, gât şi decolteu, masând uşor, cu mişcări circulare, de jos în sus. Procedeul ar trebui să dureze 10 minute. Clătiţi, apoi, cu ceai de muşeţel şi aplicaţi ulei de argan în zonele predispuse apariţiei ridurilor (în jurul ochilor, a gurii, a nasului şi pe frunte). Aşteptaţi 30 minute şi puteţi aplica masca de avocado.

 

Consumul de apă şi lichide (aproximativ 2 litri pe zi) este esenţial pentru hidratarea organismului şi, implicit, a pielii!!

 

Cosmetic Line:
Related Post