X

Greşeli în ritualul de înfrumuseţare

Greşeli în ritualul de înfrumuseţare

A avea un look impecabil zi de zi este foarte important pentru fiecare dintre noi, el fiind principalul „responsabil”, de multe ori, de starea noastră de bine, de modul în care interacţionăm sau reuşim să ne facem  remarcaţi în relaţiile sociale sau de muncă.

Există însă unele reguli care trebuie urmate, un „ritual” de respectat şi, bineînţeles, nu lipsesc totuşi greşelile de evitat. Uneori tocmai unele greşeli minore sunt cele care ajung să distrugă un make-up ce ar fi fost reuşit, de altfel. În continuare, vă prezentăm şase dintre micile greşeli, cele mai des întâlnite şi cu impactul cel mai mare asupra aspectului nostru.

 Fondul de ten inadecvat

Nuanţa şi textura fondului de ten sunt extrem de importante, dar reprezintă şi una dintre greşelile cel mai des întâlnite. O nuanţă prea închisă sau, dimpotrivă, prea deschisă strică din start orice machiaj, oricât de bine ar fi realizat în rest. De asemenea, acelaşi lucru se întâmplă şi dacă este aplicat într-o cantitate prea mare.

Prea multă pudra

Următorul pas după aplicarea fondului de ten este stabilizarea acestuia cu un strat subţire (subliniez, subţire) de pudră. Are rol şi de a micşora porii, de a estompa ridurile fine, dar şi de a absorbi excesul de sebum. Dacă folosiţi prea multă pudră, veţi obţine un efect de mască, particulele şi firele de păr de la tâmple observându-se în mod dizgraţios. Aceeaşi problemă apare şi dacă pudra are o nuanţă prea închisă.

Machiajul mult prea conturat

Dacă alegi să îţi scoţi în evidenţă ochii, printr-un machiaj bine conturat, evită rujul în culori puternice. Regula este de respectat şi invers – un ruj intens nu trebuie combinat cu un machiaj strident al ochilor. Este prea mult!

Excesul de eyeliner

Eyeliner-ul închis la culoare ne conferă un look misterios şi ne scoate ochii în evidenţă. Aplicat într-un strat prea gros pe perioada zilei însă dă impresia că abia ai plecat de la o petrecere, unde ai stat toată noaptea, iar extenuarea se poate citi liber pe chipul tău.

Atenţie la sprâncene

Specialiştii în make-up ne atrag atenţia că forma şi culoare sprâncenelor pot schimba categoric o fizionomie. Nuanţa trebuie să fie cât mai apropiată de cea naturală şi colorarea se face doar pentru uniformizare. În cazul în care aţi greşit nuanţa, o puteţi estompa cu ajutorul unui beţişor de vată.

Atenţie la unghii

O ojă de proastă calitate ar putea strica aspectul general al unei persoane. Nu mai spunem de unghiile neîngrijite! Este indicat să eviţi unghiile prea lungi sau să aibă dimensiuni diferite. De asemenea, unele modele sau nuanţe excentrice depăşesc limitele esteticului, spun specialiştii.

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post