fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ginsengul sau… tinerete fara batranete

Ginsengul, considerat si planta minune a lumii, a fost folosit inca din vremuri stravechi de amerindieni pentru combaterea oboselii si energizare atunci cand mergeau la drum lung. Studii istorice au reliefat consumul de radacini de ginseng al oamenilor inca din timpuri stravechi. In vremurile noastre tot mai multe studii au fost efectuate pentru a evidentia beneficiile acestei plante.

Care sunt beneficiile ginsengului?

Stabunii nostri mestecau radacina de ginseng pentru a inlatura oboseala si a se energiza. Iata si alte beneficii ale ginsengului:
– Inlatura efectele de senescenta (imbatranire) ale organismului
– Fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea sistemului imunitar.
– Ginsengul contine de asemenea steroizi. Chinezii numesc aceasta planta “esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta). Steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman, fiind deci o planta utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare.
– Ginsengul echilibreaza procesele metabolice prin continutul de saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul si tensiunea arteriala.
– Este un bun afrodisiac, prevenind disfunctiile sexuale atat ale barbatilor cat si ale femeilor. Totodata ginsengul sporeste fertilitatea femeilor si potenta barbatilor.
– Stimuleaza digestia
– Este un bun tonic cerebral, crescand performantele memoriei, atentiei si puterea de concentrare si totodata are efect de clamare, eliminand stresul psihic.