X

Frumusete la 50 de ani

Frumusete la 50 de ani. Aceasta decada poate fi cea a transformarilor de look. Este important sa o abordati cu optimism si sa tineti cont de cateva trucuri inteligente de infrumusetare.

Dieta la 50 de ani

Menopauza, prin lipsa efectului protector al estrogenilor, creste riscul problemelor cardiovasculare: taiati de pe lista sarea, pe care o puteti inlocui usor cu multiple alte condimente. Christie Brinkley – celebrul top-model al anilor ’70-’80, care arata in prezent la fel de spectaculos precum fiicele sale, alaturi de care a pozat in costum de baie recent pe coperta Sports Illustrated – a recunoscut ca aspectul tanar pe care si l-a pastrat de-a lungul anilor se datoreaza unei diete vegetariene. Un sfat sustinut si de nutritionistul Luiza Pirvu, ce recomanda cresterea cantitatii de antioxidanti precum resveratrolul din strugurii rosii, vitamina C din fructe precum kiwi, capsuni, portocale s.a. Preveniti osteoporoza prin suplimentarea vitaminei D si a calciului prin consum de lactate sau de soia.

Machiajul la 50 de ani

Este timpul stilului no makeup makeup. Cremele pigmentate sau BB Creams cu factor de protectie solara si serumurile ca baza de machiaj sunt cheia unui ten improspatat. Marcati privirea prin versiuni de makeup minimaliste, unde utilizarea unui mascara brun cu intensificarea radacinilor genelor poate aduce mai multe beneficii decat utilizarea clasicului mascara negru. „Poate inaspri”, este de parere makeup artistul Adina Vlad. Pe pometi, aplicati un blush cremos in nuanta piersicii, pe care il puteti aduce si in zona pleopelor. „Adio texturilor prafoase odata cu aceasta decada”, declara specialistul. Nu uitati de sprancene. Ingrijiti-le periodic, vopsiti-le si lasati-le cu o forma si culoare cat mai naturale, evidentiate discret peste zi cu un gel de sprancene.

Coafura la 50 de ani

50s are the new 20s, sustine hairstilistul George Soare. Asadar, fiti fresh si moderna! „Antiage este deviza varstei, cu o paleta de tratamente menite sa va pastreze parul bogat”, spune Soare. Nu e gresit sa va intoarceti la lookurile de la 20 de ani, pentru ca este din nou vremea experimentelor, cu tunsori de toate lungimile, atat timp cat parul este ingrijit pe masura. „In privinta culorilor de par, recomand tonurile deschise, pentru ca vor camufla firele albe.” „Parul nu mai are aceeasi vitalitate, asa ca puneti pret pe tratamentele de regenerare”, puncteaza si hairstilistul Antoaneta Stoican.

Sport la 50 de ani

Cindy Crawford, Sandra Bullock sau delicata Isabelle Hupert, care a intrat deja in decada varstei de 60 de ani, sunt doar cateva exemple ale frumusetii fara varsta, cu siluetele neafectate de trecerea timpului. In aceasta perioada, masa musculara se pierde mai usor, cu riscul de a fi inlocuita cu masa adipoasa, dar un antrenament corect va poate mentine in forma. Continuati sa efectuati exercitii cu greutati la o intensitate moderata (care va ajuta sa preveniti si instalarea osteoporozei), antrenamente cardio (dansati!) si mentineti fl exibilitatea prin exercitii functionale, clase de yoga si Pilates. Un alt avantaj al practicarii sportului constant este echilibrul psihic, necesar in aceasta perioada a modificarilor, recomanda instructorul Andreea Pavel.

Ingrijirea pielii la 50 de ani

Instalarea menopauzei presupune schimbari hormonale cu efecte diverse asupra pielii, asa ca acum este momentul introducerii celor mai concentrate formule in ritualul de ingrijire. Tratamentele pe baza de celule stem din plante, ce redau tonus conturului facial (precum Elemis Biotec Micro Firm-a-Lift, efectuat la Ida Spa), cele pe baza de ultrasunete, fillerele cu acid hialuronic, dar si exfolierea, prin metode fizice (microdermabraziune) sau peeling chimic cu acizi de diferite concentratii si proveniente („efectuat numai la medic!“, avertizeaza dr. Andreea Iftimie), vor stimula reinnoirea celulara, avand ca rezultat un aspect intinerit, prin uniformizarea texturii si imbunatatirea capacitatii de reflectare a luminii.

Articol aparut in numarul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR Romania Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Cosmetic Line:
Related Post