X

Femeia ideala

Femeia ideala – chipul cel mai frumos a fost stabilit fara dubii. Se spune ca frumusetea este o chestiune de gust si strict subiectiva, dar cercetatorii competenti considera ca pot stabili fara dubii cum trebuie sa arate chipul de femeie ideala, dupa criterii imuabile si fundamentate strict stiintific.

 

Dupa o selectie indelungata, cercetatorii au declarat-o etalon de frumusete pe tanara britanica Florence Colgate, in varsta de 18 ani, care de altfel a castigat recent un concurs de frumusete naturala – respectiv frumusetea chipului asa cum este el, potrivit Infoniac.

In timp ce alte femei isi perfectioneaza calitatile estetice prin interventii chirurgicale si tratamente cosmetice complicate, Florence Colgate nu numai ca nu foloseste farduri, dar a fost declarata etalon al frumusetei feminine.

Spre deosebire de procedeele clasice, care constau in acordarea de note, in functie de “vizionarea” modelului, in cazul lui Florence au fost verificati parametrii geometrici ai frumusetii, stabiliti dupa studii indelungate asupra capodoperelor clasice ale maestrilor portretisti (pictura si sculptura), preocupati de idealul frumusetii.

Criteriile fetei perfecte

In mod neasteptat, la baza acestei estetici, stau criterii matematice. Astfel, s-a stabilit ca, pentru o infatisare ideala, distanta dintre pupile trebuie sa fie in proportie de 46% fata de distanta dintre urechi.

Desi adesea capodoperele artei plastice respecta acest criteriu, majoritatea frumusetilor apreciate de jurii – celebrele Miss – nu-i dau nici o importanta. La Florence, distanta respectiva este 44%, foarte apropiata de cea clasica.

Un alt criteriu este raportul dintre distanta ochi-gura si lungimea parului din crestet, pana la nivelul de sub barbie. Criteriul clasic a fost stabilit 33,3%, foarte aproape de 32,8%, cel al tinerei britanice.

Continuare » www.ziare.com

Cosmetic Line:
Related Post