X

Ce operații se fac cu succes primavara/toamna?

Ce operații se fac cu succes primavara/toamna? Ce operații din sfera chirurgicală se pot face toamna/primavara fără probleme? Sunt destui care-și pun această întrebare, temători fiind din cauza prejudecăților. Odată cu venirea primaverii/toamnei e bine să te gândești și la problemele serioase de sănătate. Mai cu seamă la cele care necesită intervenții chirurgicale. Abia acum începe vremea propice tratării lor.

 

Sunt momente în care, vrând-nevrând, ajungem „la cuțit”. Nu sună bine deloc, dar trebuie. Fie că este vorba despre anumite intervenții de natură estetică, voite, precum înlăturarea monturilor, a alunițelor ori îmbunătățirea aspectului sânilor, fie despre cele necesare, cum sunt îndepărtarea polipilor, a amigdalelor sau a varicelor, toate impun contactul cu bisturiul. Numai că nu orice moment din an le este propice. De aceea, prin scăderea temperaturilor caniculare, toamna dă undă verde intervențiilor chirurgicale. Iată ce operații poți face în acest sezon.

Alege-ți specialistul

Indiferent dacă ai de suferit o intervenție chirurgicală dorită, de înfrumusețare sau de îndepărtare a unor „defecte”, ori vreuna legată de afecțiuni mai serioase, trebuie să iei legătura, înainte de toate, cu medicul de specialitate. Este foarte importantă discuția purtată cu acesta și, mai ales, încrederea căpătată în competența lui. Grație tehnologiei moderne, marea majoritate a intervențiilor se pot executa în orice moment din an. Numai că un medic bun va avea grijă să nu-ți recomande o operație care poate fi amânată decât după terminarea sezonului estival. Și ce operații se fac acum.

Și asta pentru că temperaturile ridicate produc dilatarea vaselor de sânge și duc la creșeterea riscului de hemoragii și infecții. Or, nimeni nu-și dorește complicații postoperatorii. În plus, dat fiind că plaja este ispita verii și puțini reușesc să-i reziste, chirurgii evită efectuarea intervențiilor în acest sezon, cu atât mai mult cu cât expunerea la soare afectează cicatrizarea optimă. Dacă știi că ai probleme de sănătate de acest gen, iată care sunt intervențiile pentru care te poți programa fără griji.

Remodelarea sânilor

Mamoplastia nu este doar o intervenție de natură estetică. În multe cazuri, în special când vine vorba despre femeile care au suferit operații de extirpare în urma tratamentelor împotriva cancerului, aceasta reprezintă o necesitate. Mai mult, „lăsarea” sânilor, odată cu înaintarea în vârstă sau după sarcină, poate provoca adevărate traume psihice. Pe de altă parte, „sunt persoane cu sânii mari cărora greutatea acestora le dă dureri de gât, umeri și spate, ce se pot agrava în timp. Niciun exercitiu fizic și niciun tratament medical nu poate rezolva ptoza mamară. Așa că mamoplastia este singura soluție pentru remodelarea sânilor. Și este recomandată a fi efectuată vara, căci trebuie evitată expunerea la soare înainte de operație, dar și după aceea, timp de 1 an, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor.”, spune Dr. Silvia Stănculescu, specialist chirurgie plastică.

Nas, gât, urechi…

Cu cât mai răcoare afară, cu atât mai bine, atunci când vine vorba despre intervențiile în sfera ORL. Extirparea vegetațiilor adenoide, știute sub numele popular de polipi, sau a amigdalelor supărătoare trebuie efectuate abia începând cu toamna. Numai urgențele presante se operează și în rest. Căci necesită evitarea totală a expunerii la soare și la temperaturi ridicate. Altminteri, există risc foarte mare de hemoragii postoperatorii, dat fiind că zona gâtului și a nasului sunt puternic vascularizate. Este și motivul pentru care tot acum se recomandă intervențiile de remodelare a nasului sau de adiții osoase și ridicare de sinusuri, în cazul impanturilor dentare.

Continuare articol: www.libertateapentrufemei.ro

Cosmetic Line:
Related Post