Nu toti sunt innebuniti dupa ficatul de pasare. De fapt, de multe ori, cei mici il detesta si este foarte greu sa-i convingi sa-l manance. Insa, e bine sa insistam si sa incercam sa-i convingem, pentru ca ficatul de pui / pasare este foarte sanatos.
Iata ce beneficii aduce ficatul de pui atunci cand este inclus in alimentatie:
Previne anemia
Ficatul de pui contine o cantitate mare de vitamina B12. Aceasta ajuta la producerea globulelor rosii si, in general, previne anemia. Asadar, este destul de importanta ca ficatul de pasare sa nu lipseasca din dieta copiilor.
Imbunatateste vederea
Ficatul de pui este si o sursa extraordinara de vitamina A, care protejeaza si imbunatateste vederea. De aceea, persoanelor care au probleme cu vederea le este recomandat consumul de ficat de pasare.
Previne aparitia cancerului de colon
Acid folic este o alta substanta care se afla din abundenta in ficatul de pui. Acidul folic nu doar ca previne aparitia cancerului de colon, dar este recomandat si femeilor tinere si care folosesc anticonceptionale.
Mentine tiroida sanatoasa
Ficatul de pui mai contine si seleniu. Astfel, persoanele care consuma frecvent ficat de pui isi mentin tiroida sanatoasa.
Elimina stresul
Ficatul de pui va protejeaza de stres si in acelasi timp intareste si sistemul imunitar, datorita combinatiei de niacina si vitamina B3, din compozitie.
Unghii, par si piele sanatoase
Ficatul de pui contine multe proteine, iar proteinele sunt necesare sanatatii parului, unghilor si pielii.
Pentru a beneficia de cat mai mult din substantele benefice care se afla in ficatul de pui, cea mai buna metoda de a-l gati este sa-l bagam la cuptor cu putin usturoi si cu legume.
Sursa foto: marksdailyapple.com
Sursa articol: theguardian.com