fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beneficiile acidului hialuronic

Beneficiile acidului hialuronic. La un moment dat, fiecare ingredient are perioada lui de glorie. Este cazul acum cu acidul hialuronic, ale cărui beneficii sunt menționate în numeroase reviste de frumusețe. După cum probabil îți dai seama și după cum am spus și noi în repetate rânduri, unele din ingredientele care se află pe val nu sunt altceva decât marketing, însă în cazul acidului hialuronic, faima sa este pe merit. Oferă numeroase beneficii și este potrivit tuturor tipurilor de ten, în special celor care prezintă semne de îmbătrânire.


Cum funcționează acidul hialuronic?

Din punct de vedere științific, acidul hialuronic (cunoscut și ca hyaluronan) este un glicosaminoglican, un tip de moleculă compusă în mare parte din zaharuri. Acidul hialuronic este o componentă structurală naturală a pielii și este prezent în țestutul conjuctiv din organism.

De ce este la modă?

Magia acestui ingredient constă în abilitatea sa de a reține nivelul optim de hidratare. Are capacitatea de reținere a apei în piele mai mare decât are oricare alt ingredient natural sau polimer sintetic. Un gram de acid hialuronic este capabil să susțină până la 6 litri de apă. Această caracteristică este importantă mai ales când vine vorba de lupta împotriva îmbătrânirii, întrucât hidratarea este cheia unui aspect tânăr.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde din capacitatea de a se menține hidratată și fermă. Asta nu înseamnă că pielea tuturor va începe să se usuce odată cu înaintarea în vârstă; înseamnă doar că pielea își pierde cantitatea de hidratare pe care o poate susține. Fără îndoială, încă poți avea ten gras și la 60 de ani (poate nu la fel de gras ca la 20).

###

Acidul hialuronic poate îmbunătăți conținutul barierei naturale de apărare a pielii și în același timp să fortifice bariera de apărare a pielii. O barieră naturală de apărare a pielii sănătoasă arată și se simte bine, netedă și întinsă – toate semne ale tinereții! Însă cu acidul hialuronic primești mai mult de atât!

Știm că există mulți factori care contribuie la deteriorarea barierei naturale de apărare a pielii, de la daune solare la acnee, până la sensibilitate și rozacee. De aceea, aplicarea unor produse cu ingrediente skin identical, cum este acidul hialuronic, poate contribui semnificativ la repararea acestor daune, făcând acidul hialuronic potrivit pentru orice tip de ten.

Textura sa lejeră nu este o problemă pentru tenul gras și este suficient de blândă cu pielea încât să nu fie o problemă nici pentru pielea sensibilă. Acidul hialuronic poate fi folosit și în timpul sarcinii sau alăptării. Și mai bine: acidul hialuronic oferă apărare antioxidantă împotriva daunelor radicalilor liberi și reduce inflamația. Este ceea ce numim un ingredient anti aging versatil.

SURSA: www.paulaschoice.ro