fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să Scapi de Ridurile din Jurul Gurii

Cum să Scapi de Ridurile din Jurul Gurii: Metode Minim Invazive și Sfaturi de Prevenție. De parcă n-ar fi suficiente ridurile de pe frunte și cele din jurul ochilor, trecerea timpului mai afectează încă o zonă a feței noastre: cea din jurul gurii. În continuare, vă propunem să aflați de ce apar ridurile din jurul gurii și cum putem scăpa de ele.

 

Metode Minim Invazive de Tratament pentru Ridurile din Jurul Gurii

1. Injecții cu Acid Hialuronic (30-40 de ani)

Dacă ai între 30 și 40 de ani și ai făcut riduri în jurul gurii, lucru care se întâmplă mai rar la această vârstă, poți apela la injecții cu acid hialuronic. Aceste injecții umplu ridurile și hidratează pielea, iar efectele durează între un an și un an și jumătate.

2. Botox (aproape de 50 de ani)

Pe măsură ce te apropii de 50 de ani, s-ar putea să fie nevoie să apelezi la Botox. Toxina botulinică ajută mușchii mici care provoacă șanțurile din jurul gurii să se relaxeze, reducând astfel vizibilitatea ridurilor.

3. Hidratare Intensivă

Pentru un plus de hidratare, încearcă Acidul Hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată. Utilizează-l ca tratament sau pentru a îmbunătăți rezultatele unei măști de față Skin Republic.

4. Lifting Facial și Tratament cu Laser (după 60 de ani)

După 60 de ani, ridurile devin mai profunde și, pe lângă liftingul facial, care ajută la estomparea lor, tratamentul cu laser ar putea fi o opțiune eficientă.

Toate aceste metode sunt însă minim invazive și prezintă riscuri serioase, printre care riscul de pareză și pierderea mimicii. Prin urmare, înainte de a apela la astfel de proceduri, este important să evaluăm riscurile și să încercăm metodele non-invazive.

Cum Să Previi și Să Tratezi Ridurile din Jurul Gurii Acasă

Prevenția este Cheia

Pentru a întârzia cât mai mult apariția ridurilor din jurul gurii, este esențial să avem grijă la stilul nostru de viață. Renunțarea la fumat este crucială, deoarece chimicalele din țigări distrug colagenul și elastina. De asemenea, protejarea pielii de acțiunea nocivă a razelor UV este esențială.

Remedii Naturale

Dacă ne-am ales deja cu câteva riduri în jurul gurii, există câteva remedii pentru acasă la care putem apela:

  • Extractul de Semințe de Struguri: Acesta are proprietăți antioxidante și redă elasticitatea pielii. Se recomandă masarea zilnică a tenului cu extract de semințe de struguri.
  • Creme cu Retinol, Acizi Alfa-Hidroxi sau Coenzima Q10: Aceste ingrediente sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce ridurile și de a îmbunătăți textura pielii.

Exerciții pentru Ridurile din Jurul Gurii

Exercițiile de întărire a mușchilor faciali sunt foarte eficiente pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii. Iată un set de exerciții pe care le poți face zilnic:

  • Stai în fața oglinzii și întinde buzele cât de mult poți într-un zâmbet, ca și cum ai spune “cheese”. Menține poziția timp de 2 secunde.
  • Strânge-ți buzele ca și cum ai vrea să îți atingi vârful nasului cu ele, timp de 2 secunde.
  • Menține din nou prima poziție timp de 2 secunde.
  • Întinde buzele în față, arcuindu-le, ca și cum ai spune “ooo”.

Repetă această schemă de exerciții de 20 de ori. Fă aceste exerciții în fiecare zi pentru a preveni și pentru a estompa ridurile din jurul gurii.

Sursa: Susanu Clinic