fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să rămâi frumoasă şi după 50 de ani

De ce unele femei arată la 40 de ani ca la 50, iar altele de 50 juri că nu au mai mult de 40? Contează gena, dar şi modul în care se îngrijesc, cum se machiază, câtă mişcare fac, ce stil alimentar au. Poţi sfida şi tu vârsta din buletin. Specialiştii îţi dezvăluie secretele.

Ce ce întâmplă în organismul tău după 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru suferă schimbări din toate punctele de vedere. Producţia de colagen scade, pielea îşi pierde din tonus şi elasticitate, metabolismul îşi încetineşte ritmul, scade producţia de hormoni tiroidieni şi, de aici, apare creşterea în greutate. Deşi poate mâncăm la fel ca înainte, cantitativ, începem să depunem grăsime, în special pe abdomen. Masa musculară îşi pierde şi ea din consistenţă, oasele devin mai fragile prin pierderea calciului, apare disconfortul la nivelul coloanei.

„Doamnele e bine să înţeleagă faptul că nu mai pot mânca orice, ca la 20 de ani, că nu mai pot scăpa de grăsimea de pe abdomen la fel de uşor, că nu mai pot slăbi doar dacă renunţă la pâine şi zahăr, fiind nevoie şi de sport. Toate aceste schimbări ale organismului, la nivel hormonal şi celular, pot fi amânate dacă avem un stil de viaţă sănătos şi facem mişcare”, spune antrenoarea de kangoo jumps Kinga Sebestyen.

Cum trebuie să fie alimentaţia

Încearcă să respecţi cele trei mese ale zilei, la ore fixe. Nu exagera cu gustările între mese. Evită produsele procesate şi zahărul, cu toată pleiada de alimente unde e el ascuns. Consumă legume şi fructe, multe lichide (apă şi ceaiuri neîndulcite), carne slabă (de curcan, pui, peşte, vânat şi fructe de mare), grăsimi bune din fructe oleaginoase crude.

„La micul dejun recomand mozzarella, ouă, iaurt, fructe şi legume, cereale. La prânz o supă de pui sau vită cu multe legume, supă de roşii, pui la grătar, carne fiartă, salate de ton, de pui, legume preparare sau crude. Cina trebuie să fie uşoară (o supă, o salată) şi până în ora 19.00. Bea zilnic apă cu lămâie, pentru detoxifiere şi digestie bună, consumă ananas, pentru proprietăţile lui purgative, antiinflamatoare, având efecte remarcabile asupra pielii deoarece menţine crescut nivelul de colagen”, mai spune specialista.

Îngrijirea de zi cu zi, extrem de importantă

Unul dintre cei mai importanţi factori în îngrijirea tenului este demachierea zilnică, dimineaţa şi seara, fie cu apă micelară (pentru femeile care se grăbesc), fie cu un demachiant şi o loţiune tonică adecvată tipului de ten, ne spune Ionela Rusu, specialist micropigmentare în cadrul unui cabinet cosmetic din Constanţa. La fel de important pentru sănătatea şi vitalitatea pielii este exfolierea acesteia o dată pe săptămână. După ce e îndepărtat stratul cornos, pielea devine mai elastică, mai strălucitoare şi implicit mai tânără.

Continuare articol »