X

Cum să îmbătrânești sănătos și cu grație. Sfaturi de la femei peste 40 de ani

Cu toatele ne dorim să ne menținem tinerețea cât mai mult timp posibil, însă trebuie să acceptăm că oricine îmbătrânește. Acest lucru nu ar trebui să te deprime și nu îți recomandăm să faci eforturi colosale pentru a-ți menține tinerețea. În schimb, învață să îmbătrânești sănătos și cu grație.

Am discutat cu femei care au depășățit pragul de 40 de ani pentru a afla ce fac ele în acest sens. Iată sfaturile acestora.


Nu te concentra doar pe fitness, ci încearcă și să ridici greutăți. „Recent am început să fac doar exerciții de genul acesta și mă simt mai puternică și tânără”, spune Simona, 44 de ani. „E ceva ce plănuiam să fac când îmbătrâneam și începeam să pierd masă musculară, dar mi-aș fi dorit să încep când aveam 30 de ani.”

Aceste antrenamente stimulează metabolismul, pot ajuta la combaterea osteoporozei, pot reduce riscul aparițiilor bolilor de inimă și al diabetului.

EXPERIMENTEAZĂ CU RUTINA DE FRUMUSEȚE

„Când am împlinit 40 de ani, simțeam că îmi e imposibil să îmi păstrez pielea frumoasă”, spune Tatiana, care tocmai a împlinit 42 de ani. „Însă de când am călătorie în Asia și am adoptat rutina coreeană de îngrijire în 10 pași arăt mult mai bine.” Ea folosește, printre altele, o perie specială pentru față, săpun cu cărbune și măști săptămânale.

FĂ MAI MULT SEX

„Când cineva mă întreabă cum îmi mențin tinerețea, răspunsul meu este întotdeuna: sex și yoga”, spune Emilia, 43 de ani. Și are dreptate! Un studiu recent efectuat de BMJ sugerează că relațiile sexuale frecvente te pot ajuta să trăiești mai mult.

SELF-CARE

Fă-ți timp pentru tine, pentru ce îți face plăcere. Colorează, citește, mergi la teatru, la film, dansează, joacă-te în iarbă! Toate acestea contribuie la reducerea stresului – și oricine știe că stresul îmbătrânește.

REDU CONSUMUL DE ALCOOL

„Sunt convinsă că am început să întineresc după ce am renunțat la alcool”, spune Iulia, care are 41 de ani. „Arăt mai tânără decât atunci când aveam 35 de ani!”. Care e motivul? Consumul de alcool te poate deshidrata și îți poate afecta sănătatea și frumusețea pielii.

HIDRATEAZĂ-TE

Nu aștepta până când îți este sete – setea arată că ești deja deshidratată. Asigură-te că bei suficientă apă, în special în sezonul cald. Un organism hidratat este mai sănătos și frumos!

 

Sursa articol: Good Housekeeping (autor: Barbara Brody)

 

Cosmetic Line:
Related Post