X

Cum iti intineresti pielea gatului

Gatul este partea corpului care imbatraneste cel mai repede, iar semnele varstei sunt cele mai vizibile. Pielea gatului se lasa, apar pliuri si riduri inestetice. Uiti cum iti intineresti pielea gatului.

Cosmetice pentru intinerirea gatului

Exista o multitudine de creme, geluri si comprimate care promit ca vor intinde pielea, ca vor sterge ridurile sau le vor intarzia aparitia. Nu trebuie sa te iei dupa ultimele reclame de la televizor, citeste etichetele produselor. Alege creme pe baza de tanini, vitaminele A, C si E si polifenoli, caci ele contribuie la protejarea pielii si la mentinerea sanatatii ei.
Pentru a lupta cu lasarea pielii ai nevoie de un produs pe baza de colagen sau Q10. In ceea ce priveste cremele pe baza de plante, trebuie sa stii ca rozmarinul si lavanda sunt cele care imbunatatesc elasticitatea pielii.

Exercitii pentru intarirea musculaturii

Odata cu inaintarea in varsta, pielea gatului se lasa si cade, iar gatul parca este de curcan. Pentru a evita pierderea elasticitatii si a intinde pielea, exista cateva exercitii simple, care pot fi facute zilnic.
Stai in picioare si intinde un brat inainte si altul in spate. Incruciseaza apoi bratele pe torace. Pune mana pe umar si flexeaza gatul spre partea opusa umarului pe care se afla mana.

Uleiuri esentiale pentru intinerirea gatului

Nu ai incredere in cosmeticele din comert? Nicio problema, exista o solutie naturala pentru a intinde pielea gatului.
Amesteca 0,5 ml de ulei esential de cistus, 0,5 ml de ulei esential de lemn de trandafir, 30 ml de ulei vegetal de trandafir muscat si 30 ml de ulei vegetal de argan.
Maseaza fata si gatul de doua ori pe zi cu aceste uleiuri. Remediul cu uleiuri esentiale este indicat pentru pielea care nu este foarte afectata. Rezultatele sunt usoare si apar dupa o utilizare indelungata.

Injectii cu botox pentru intinerirea gatului

Ca sa eviti formarea pliurilor la nivelul gatului si lasarea pielii, poti face apel la injectiile cu botox. Acestea vor limita contractarea muschiului pielos al gatului. Injectiile cu toxina botulinica sunt facute in puncte fixe, cu doze mici si nu este nevoie de anestezie. Rezultatele complete se vad la 3 saptamani dupa interventie.
Pentru un rezultat durabil, trebuie sa faci mai multe sedinte: 3 injectii in primul an, apoi doua in anul urmator. Incepand din al treilea an, este nevoie de o singura injectie de intretinere.

Automasajul gatului

Nimic nu e mai bun pentru a mentine tineretea gatului, decat un automasaj. Poti face masajul cu un betisor din bambus, dens si greu. Preseaza usor pielea gatului la nivelul glotei cu varful betisorului, cat sa simti grosimea pielii, o data pe zi.

Lifting cervico-facial

Daca nu ti-e teama de bisturiu si vrei sa iti intineresti gatul, exista o solutie rapida, eficineta si durabila: liftingul cervico-facial. Operatia este efectuata de catre un chirurg estetician, care face doua cicatrici in fata si in spatele urechii, pentru a intinde pielea gatului.

text de Magda Gheorghita
informatii despre proceduri chirurgicale si cosmetica medicala – Susanu Clinic

Cosmetic Line:
Related Post