X

Ce înseamnă o femeie ”frumoasă”?

Reducerea ridurilor (acidul hialuronic)

Ce înseamnă o femeie ”frumoasă”?
Prin ce se definește frumusețea feminină pentru cei mai mulți?

De ceva timp, cercetătorii din domeniul frumuseții au căutat un profil prin care să definească ce înseamnă frumusețea, la modul general, în percepția bărbaților. Prin ce se definește frumusețea feminină sau ce înseamnă o femeie ”frumoasă”? Există multe modele, idei și concepții despre ce este frumos și ce nu este. Trecând de nivelul individual, în care fiecare alege după propriile experiențe și preferințe, studiile ne dau definiția frumuseții valabilă pentru majoritatea bărbaților.

Ce înseamnă o femeie ”frumoasă”?

Există ideea că femeile cu părul lung sunt mai atrăgătoare pentru domni decât cele cu părul scurt. Să fie oare așa? Să exprime oare lungimea părului feminitatea și fertilitatea? Ce zic câțiva cercetători în căutarea trăsăturilor feminine care atrag cel mai mult și mai des atenția sexului opus?
Un studiu publicat în Scandinavian Journal of Psychology ne arată că lungimea părului nu afectează deloc atractivitatea unei femei. În cadrul studiului, un număr semnificativ de bărbați au ales chiar opusul, când vine vorba de fertilitate și atractivitate. Singura asociație pe care bărbații o fac în legătură cu părul lung și bogat este aceea cu sănătatea.

Mai mult decât părul, ce înseamnă, de fapt, o femeie atractivă? Ce îi atrage pe bărbați spre un anumit tip de femeie și care este acest tipar?

Studiile ne arată că, atât femeile cât și bărbații, consideră o femeie frumoasă raportându-se la câteva variabile:

SIMETRIA FEȚEI:

Cu cât o femeie are o față mai simetrică și mai bine proporționată, cu atât ea devine mai atractivă, fiind asociată cu sănătatea și inconștient, percepută că va face copii frumoși și sănătoși.

CÂT DE COMUNE SUNT TRĂSĂTURILE FEȚEI:

Mai exact, cu cât persoana are trăsături mai comune, cu atât ea este mai apreciată de sexul opus. Oamenii sunt atrași de ceea ce li se pare tipic și familiar. Așadar, trăsăturile unice și speciale, sunt percepute ca ceva ieșit din comun și nu prezintă atât de mult interes.

GEOMETRIA FEȚEI:

Se referă, mai exact, la gradul de feminitate vs. masculinitate specifică. Bărbații vor fi atrași de o persoană de sex opus cu trăsături feminine evidente: sprâncene arcuite, buze mai subțiri și conturate, obraji rotunzi.

MATURITATEA FEȚEI:

Întotdeauna, oamenii percep fețele tinere că fiind mai atractive.

Realizând studii atât pe femei cât și pe bărbați, cercetătorii au ajuns la concluzia că diferențele nu sunt foarte mari. Atât femeile cât și bărbații au căzut de acord asupra faptului că simetria feței joacă un rol important. Diferențele au apărut când e vorba de maturitatea feței, unde bărbații au ales femeile cât mai tinere, pe când femeile au apreciat și maturitatea unei doamne.

Ca profil, au ajuns la concluzia că cele mai atractive femei sunt cele cu trăsături simetrice, cu fețe tinere și copilăroase și cât mai apropiate de tiparul fizionomic al țării sau zonei globale din care persoanele vin.

Cosmetic Line:
Related Post