X

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, nelipsit în bucătărie, este foarte util şi in cosmetică,find un bun aliat în lupta împotriva mirosurilor neplăcute, util în combaterea acneei în tratamentele pentru unghii si multe altele.

Îngrijire cu bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu a devenit un ingredient comun pentru baie precum si uleiul de măsline. A început sa fie utilizat în cosmetica cu câteva secole în urmă de catre egipteni, însă, în 1971, cercetătorii francezi au subliniat beneficiile lui.

Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant facial, reduce iritaţiile pielii şi previne riscul apariţiei coşurilor. Este folosit în îngrijirea orala, una din proprietăţile lui fiind albirea, iar câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu în baie catifelează pielea.

În ce tratamente este folosit bicarbonatul de sodiu?

1. Bicarbonatul de sodiu în tratamentele antiacneice
Amestecaţi puţin bicarbonat de sodiu cu apă până devine pastă şi aplicaţi-o pe faţa masând uşor circa 30 de secunde, după care clătiţi cu apă.

Se poate prepara şi o mască, combinând bicarbonatul de sodiu cu puţina apă. Pasta obţinută se aplică pe coşuri şi se lasă să acţioneze 5-10 minute după care se clateşte cu apă.

Pentru curăţarea tenului puneţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu in palme cu puţină apă şi aplicaţi pe faţă şi pe gât, apoi clatiţi. Aceste remediu se utilizeaza de două ori pe săptămână.

2. Bicarbonatul de sodiu împotiva iritaţiilor
Trei părţi de bicarbonat de sodiu se amescă cu o parte apa. Pasta obţinută se aplica pe zonele iritate şi se lasă sa se usuce, apoi se clateşte. Dacă este necesar se repetă operaţia.

3. Bicarbonatul de sodiu în tratamentul unghiilor
Pentru curăţarea unghiilor de la mâini sau e la picioare se pune puţin bicarbonat de sodiu pe periuţa de unghii şi se freacă. Imediat unghiile vor deveni curate iar cuticulele inmuiate.

4. Bicarbonatul de sodiu pentru mâini şi picioare
Pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, atât in cazul mâinilor cât şi a picioarelor se prepară o soluţie de bicarbonat de sodiu în raport 4/1 ( 4 parti bicarbonat de sodiu şi o parte apă), la care se adaugă sapun şi se aplică pe maini după care se clăteşte. La nevoie se repetă operaţia, până se elimină mirosul nedorit.
În cazul picioarelor procedeul este acelaşi, diferenţa constând in concentraţia soluţiei de bicarbonat de sodiu . În acest caz soluţia se prepara într-un raport de 5/1. Rezultatul este eliminarea mirosului neplăcut si obţinerea unei senzaţii de relaxare.

5. Bicarbonatul de sodiu în tratamentele părului
Păr gras? Mătreaţă?… NU, dacă se adaugă in şampon puţin bicarbonat de sodiu. Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu în flaconul de şampon şi se va folosi ca un şampon normal. După clatire se aplică un balsam.
O altă variantă constă în clătirea părlui după şamponarea normală şi aplicarea balsamului cu o soluţie obţinută din amestecarea unei linguri de bicarbonat cu 250 ml de apă.
Dacă părul este lipsit de volum şi gras, pulverizaţi puţină soluţie de bicarbonat de sodiu la rădăcina părului, apoi coafaţi. Veţi obţine un par plin de volum şi fără aspect gras.

SURSA

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post