X

Beneficiile orezului pentru frumuseţe

Beneficiile orezului pentru frumuseţe

Orezul este o sursă importantă de antioxidanţi, care favorizează producţia de colagen şi care luptă împotriva ridurilor şi leziunilor produse de soare la nivelul pielii.

Cu alte cuvinte, remediile naturale pe bază de orez întineresc pielea feţei, care devine netedă, fină, tonifiată. În plus, tot cu ajutorul orezului, petele de pe chip se atenuează până dispar complet. Aşadar, dacă vrei să arăţi chiar şi cu 10 ani mai tânără, aplică-ţi regulat masca de faţă cu orez.

Ai nevoie de 3 linguri de orez, o lingură de lapte şi încă una de miere. Începe prepararea măştii prin a pune orezul la fiert. Lasă-l la fiert până când devine foarte moale, astfel încât, prin amestecarea lui, să poţi obţine o pastă. Lasă-l la scurs, iar apa în care a fiert păstreaz-o. Adaugă peste orez o lingură de lapte încălzit şi amestecă – încorporează şi mierea de albine.

Aplică masca de faţă cu orez pe pielea curată şi las-o cel puţin 30 de minute, până la o oră. După scurgerea timpului, îndepărteaz-o prin spălare cu apa în care a fiert orezul. Pentru a rezultate rapide şi de durată, aplică masca cel puţin o dată pe săptămână.

Apa de orez

Apa în care fierbe orezul are proprietăţi antioxidante, hidratează pielea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, previne apariţia petelor de bătrâneţe, diminuează inflamaţia şi previne îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, această apă oferă o protecţie ridicată împotriva razelor nocive ale soarelui.

Apa în care fierbe orezul poate fi păstrată în frigider până la 4 zile. O poţi folosi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, în loc de loţiune tonică. De asemenea, o poţi păstra în congelator, în formele speciale de gheaţă. Cu ajutorul cuburilor îngheţate de apă de orez îţi poţi face un masaj excepţional al feţei, care va ajuta la tonifierea pielii. Poţi apela la acest masaj zilnic sau la 2 zile.

Proteina de orez este considerată secretul frumuseţii asiatice, aceasta fiind responsabilă pentru pielea curată şi plină de strălucire a femeilor asiatice.

Cosmetic Line:
Related Post