Beneficiile mezoterapiei
- „Shot” nutritiv pentru piele. Știi senzația aceea după ce mănânci legume proaspete, faci sport și bei apă? Ei bine, așa se simte și pielea după mezoterapie. Și pe lângă faptul că se simte bine, o și arată, pielea căpătând un aspect proaspăt și întinerit.
- Rezultat imediat. Fiind o procedură minim-invazivă, efectele mezoterapiei sunt vizibile rapid. Pielea primește un impuls energetic, iar rezultatele se pot vedea imediat, chiar după prima sesiune de mezoterapie. Oferă luminozitate și strălucire tenului, îmbunătățind textura și tonusul. În plus, poate fi o alternativă la intervențiile chirurgicale sau alte metode costisitoare.
- Răspunde mai multor nevoi ale pielii. În funcție de substanțele utilizate, mezoterapia poate aborda probleme ale pielii, cum ar fi petele pigmentare, melasma, acnee, căderea părului, țesut adipos în exces.
La ce să te aștepți înainte, în timpul și după mezoterapie
- Prima întâlnire cu medicul acoperă discuția despre problema pe care vrei s-o tratezi, așteptările tale, tratamente la care ai apelat în trecut, istoric medical etc. De asemenea, acesta este punctul în care stabiliți data procedurii propriu-zise și în care îți atrage atenția asupra lucrurilor pe care trebuie sau nu trebuie să le faci înainte de procedură. Este posibil să fie necesar să eviți aspirina și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene timp de o săptămână înainte de procedură. Aceste analgezice pot crește riscul de sângerare și vânătăi în timpul mezoterapiei.
- În timpul sesiunii, este posibil să ți se aplice creme anestezice pe piele, pentru a diminua disconfortul. Vei primi o serie de injecții folosind un ac special. Acul poate fi atașat la un pistol mecanic pentru a efectua mai multe injecții la rând. Injecțiile pot fi administrate la diferite adâncimi – de la 1 la 4 milimetri în piele – în funcție de problema pe care vrei s-o tratezi. Probabil că vei avea nevoie de mai multe sesiuni de mezoterapie pentru a obține efectul dorit. Așteaptă-te să revii la medic între 3 și 6 ori.
Riscuri, recuperare și contraindicații
Riscurile și efectele secundare ale mezoterapiei sunt minime: sensibilitate, durere, vânătăi. Reacția organismului și instruirea practicianului care efectuează procedura sunt factorii care influențează posibilele efecte secundare. Deoarece mezoterapia este neinvazivă, nu este nevoie de o perioadă de recuperare. Cei mai mulți oameni pot reveni imediat la activitățile lor obișnuite. Dimineața ai programare la clinică, apoi mergi liniștită la birou. Chiar dacă prima vizită în cabinet este destinată candidaturii pacientului pentru procedură, trebuie să știi că mezoterapia este contraindicată următoarelor persoane:
- Femei însărcinate;
- Mame care alăptează;
- Persoanele care suferă de boli cronice;
- Persoanele cu boli hepatice;
- Persoanele cu boli renale;
- Persoanele cu epilepsie;
- Persoanele care umează un tratament cu steroizi;
- Persoanele care suferă de afecțiuni grave ale pielii;
- Persoanele cu boli ale sângelui;
- Persoanele cu probleme tiroidiene;
- Persoanele care au cancer.